Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. februára 2022, 16:21
Čas čítania 0:43
Kamila Šebestová TASR

Zdravotná záchranná služba zverejnila platy zamestnancov za rok 2021. Lekári dostali v priemere 4918 eur, vodiči sanitky 1792 eur

NEWS HASIČSKÝ A ZÁCHRANNÝ ZBOR ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Zdravotná záchranná služba sa snaží prilákať nových zamestnancov.

Zdravotná záchranná služba (ZSS) Bratislava hľadá nových zamestnancov, keďže má dlhodobo nedostatok personálu. Dnes zverejnila priemerné platové ohodnotenie v roku 2021. Priemerný plat zdravotníckeho záchranára bol 2376 eur. 

Priemerný plat lekára v ZZS Bratislava bol 4918 eur. Vodič sanitky dostal v priemere 1792 eur. Zverejnením platových podmienok sa záchranka zrejme snaží motivovať potenciálnych zamestnancov.

„V Bratislavskom kraji, kde dlhodobo pociťujeme najväčší nedostatok kolegov, mali záchranári aj vďaka príplatku za prácu v tomto kraji, vyjednanému v kolektívnej zmluve organizácie, v minulom roku priemerný plat vo výške 2695 eur,“ povedal riaditeľ ZZS Bratislava Michal Kováčik.

Zdravotná záchranná služba Bratislava poskytuje zdravotnú starostlivosť pri ohrození zdravia a života v Banskobystrickom, Bratislavskom, Nitrianskom, Trenčianskom, Trnavskom a Žilinskom kraji. V minulom roku zasahovala v takmer 162 000 prípadoch. Uskutočňuje primárne aj sekundárne výjazdy medzi nemocničnými zariadeniami.

Tento týždeň čelila Zdravotná záchranná služba Bratislava kauze v prípade zákroku na benzínovej pumpe, kde podľa svedkov záchranár neprofesionálne pristupoval k pacientovi. Ten neskôr zomrel. Od očitej svedkyne sme zisťovali, čo presne sa na mieste odohralo. Viac detailov o prípade z pumpy OMV aj vyjadrenie záchrannej služby nájdeš v tomto článku

Odporúčané
Čudný zásah záchranky na bratislavskej pumpe. Zdravotník bol podľa pracovníkov vulgárny a neprofesionálny, pacient zomrel Čudný zásah záchranky na bratislavskej pumpe. Zdravotník bol podľa pracovníkov vulgárny a neprofesionálny, pacient zomrel 14. februára 2022, 18:30
Domov
Zdieľať
Diskusia