Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
5. februára 2022, 16:19
Čas čítania 1:00

VIDEO: V Bratislave sa rodinka diviakov prechádzala po električkovej trati počas dňa. „Čakáme na nešťastie?“ pýta sa starostka

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V bratislavskej mestskej časti Karlova Ves je výskyt diviakov každodennou rutinou.

Vo viacerých častiach Bratislavy dnes nie je ničím výnimočným, ak človek pri prechádzke po sídlisku narazí na skupinu diviakov. Vystrašené a zatúlané zvieratá sa po uliciach z času na čas túlajú najmä vo večerných hodinách, čo potvrdzuje aj fotografia z novembra, keď sa cez cestu v Karlovej Vsi vybralo viac ako desať diviakov.

Tentoraz sa však rodinka diviakov vybrala na prechádzku priamo za bieleho dňa. Zmätená skupina si veselo vykračovala po električkovej trati pri zastávke Lanfranconi, kde ju natočilo viacero ľudí.

Jeden z cestujúcich čakajúcich na zastávke neváhal a vytiahol mobil, kým rodinka kráčala pred električkou smerom na zastávku. Diviaky našťastie tentoraz v mestskom prostredí na ľudí nijako nereagovali, aj keď hlava diviačej rodiny venovala natáčajúcemu zmätený pohľad, keď skupina prechádzala popred nástupisko.

Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová na svojom facebookovom profile výskyt diviakov v hlavnom meste okomentovala slovami, či niekto čaká na nešťastie. 

„Vychýlenie rovnováhy životného prostredia môže mať rôzne podoby. S touto sa stretávame v Bratislave už takmer denne. Pár dní dozadu naši pracovníci počas nočnej služby stretli priamo v srdci Karlovej Vsi stádo cca päťdesiatich kusov,“ vysvetľuje starostka.

17. apríla 2024, 11:00 Čas čítania 1:16 FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky

Čahojová píše, že zver je očividne vystresovaná a do mestského prostredia nepatrí. „Predpokladám, že divá zver je predmetom nejakého vlastníckeho práva, keď nie nikoho iného, tak štátu. Bolo by načase, aby štátne inštitúcie konečne aj tomuto javu začali venovať primeranú pozornosť,“ vyzvala starostka kompetentné úrady. 

Domov
Zdieľať
Diskusia