Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2022, 18:31
Čas čítania 0:52
Ivan Koribanič

NHL zaradila Slováka Martina Fehérváryho do All-Star tímu nováčikov. V jednej zo štatistík nemá konkurenciu

NHL zaradila Slováka Martina Fehérváryho do All-Star tímu nováčikov. V jednej zo štatistík nemá konkurenciu
Zdroj: TASR/František Iván
ŠPORT HOKEJ MARTIN FEHÉRVÁRY NHL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Spoločnosť mu robia hráči ako Trevor Zegras či Lucas Raymond.

Slovenského hokejistu Martina Fehérváryho vybrali do All-Star tímu nováčikov hrajúcich v NHL. Výber hráčov robil redaktor samotnej NHL Mike Morreale. Slovenského obrancu hrajúceho za Washington Capitals zaradil do najlepšej obrannej dvojice spolu s Nemcom Moritzom Seiderom z Detroitu Red Wings.

Pozíciu najlepšieho brankára získal Američan Alex Nedeljkovic z Detroitu. Najlepších útočníkov ďalej tvoria Američan Trevor Zegras z Anaheimu Ducks, Kanaďan Tanner Jeannot z Nashvillu Predators a Švéd Lucas Raymond z Detroitu Red Wings.


NHL pridala ku každému hráčovi aj opis. „Martin Fehérváry odohrá počas zápasu v priemere 19 minút a 24 sekúnd. To je spomedzi všetkých nováčikov najviac. Okrem toho hráva aj vo formácii spolu s Johnom Carlsonom. Slovenský obranca vedie hodnotenie v počte bodyčekov – 113, ďalej aj hodnotenie + a – bodov, ktorých má +15. Doteraz zblokoval 60 striel a je tak v tejto štatistike štvrtý najlepší. Stihol streliť 3 góly a na ďalšie 3 prihrať. To sa mu podarilo v 42 zápasoch. Jeden z gólov strelil dokonca aj v oslabení a počas početnej nevýhody trávi na ľade 1 minútu a 44 sekúnd.”



Martinovi Fehérvárymu sa vo Washingtone darí. Aj vďaka jeho výkonom je klub, kde hráva aj Alexander Ovečkin, na štvrtom, postupovom mieste v Metropolitnej divízii Východnej konferencie. Washington má 57 bodov.

Domov
Zdieľať
Diskusia