Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2022, 12:09
Čas čítania 0:32
Tímea Krauszová

Covid automat nebude fungovať minimálne do 18. januára. Dovtedy budú stále platiť celoslovenské opatrenia

NEWS KORONAVÍRUS OPATRENIA
Uložiť Uložené

O nových pravidlách dnes rokuje vláda.

Ku covid automatu sa nevrátime aspoň do 18. januára. Naďalej sa teda nebude zverejňovať a aktualizovať mapa okresov a hlavný hygienik nebude prijímať opatrenia pre prevádzky a hromadné podujatia podľa automatu.

V piatok o tom rozhodla vláda počas online rokovania. V platnosti ostávajú všetky doterajšie opatrenia, ktoré sa týkajú obchodov, prevádzok služieb, hotelových zariadení, lyžiarskych stredísk či cestovania na diaľkových linkách. Núdzový stav a zákaz zhromažďovania sa nad šesť osôb zostávajú v platnosti tiež.

Stále však čakáme na novú vyhlášku úradu verejného zdravotníctva, v ktorej má odzrkadliť otvorené dvere pre kultúru. Od 10. januára sa uvoľňujú niektoré opatrenia: zruší sa večerný zákaz vychádzania a deti budú môcť opäť chodiť do školy.

Okrem toho budú povolené aj kultúrne podujatia. Maximálna kapacita bude 50 ľudí a fungovať to bude v režime OP (vstup len pre zaočkovaných alebo po prekonaní covidu).

Odporúčané
Od pondelka budú povolené kultúrne podujatia v režime OP. Môžeš ísť do kina, do divadla alebo aj na koncert Od pondelka budú povolené kultúrne podujatia v režime OP. Môžeš ísť do kina, do divadla alebo aj na koncert 7. januára 2022, 10:54
Domov
Zdieľať
Diskusia