Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2022, 10:54
Čas čítania 0:32
Tímea Krauszová

Od pondelka budú povolené kultúrne podujatia v režime OP. Môžeš ísť do kina, do divadla alebo aj na koncert

NEWS KORONAVÍRUS OPATRENIA
Uložiť Uložené

Oznámila to vláda.

Od pondelka 10. januára budú povolené kultúrne podujatia (kino či divadlo, koncerty a ďalšie), fungovať budú v režime OP.

Maximálna kapacita bude 50 návštevníkov bez ohľadu na veľkosť priestoru. V piatok to oznámila vláda, ktorá zasadá na online rokovaní. Viac informácií má poskytnúť ministerstvo zdravotníctva, presné podmienky stanoví vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR, informovala o tom ministerka kultúry Natália Milanová na Facebooku. „Po dlhých politických rokovaniach, ktoré som viedla s premiérom, ministrom zdravotníctva, a po konzultáciách s odborníkmi sme dospeli k posunu,“ povedala k tomu ministerka.

Na možnosť otvoriť kiná, divadlá či koncertné sály podľa vzoru gastroprevádzok vyzvala v utorok 4. januára iniciatíva Otvorme kultúru, ktorá upozorňuje, že súčasný stav s pretrvávajúcimi obmedzeniami pre živú kultúru je nespravodlivý. Výzvu sprístupniť aspoň v obmedzenom režime kultúrne podujatia pre verejnosť formulovali aj koaličné strany SaS a Za ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia