Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2022, 8:05
Čas čítania 1:00
Tímea Krauszová TASR

Pri prihlasovaní sa na očkovanie si už po novom môžeš vybrať konkrétny dátum a čas

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Ministerstvo zdravotníctva po novom umožňuje, aby si ľudia sami zvolili, kedy prídu na vakcináciu.

Ak sa chystáš prihlásiť na očkovanie proti covidu (či už na prvú dávku, alebo na posilňujúcu tretiu), budeš to mať o čosi pohodlnejšie než ľudia pred tebou. Pri registrácii je po novom možné vybrať si konkrétny dátum a čas, ako aj miesto očkovania. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Nikto nevedel, kedy a kam sa dostane

Doteraz bolo možné zadať pri registrácii na očkovanie proti covidu iba orientačné miesto očkovania ako kraj a okres. Termín ti pridelil systém automaticky. Po úprave si môžeš zvoliť miesto, dátum a aj konkrétny čas, ktorý ti vyhovuje. Funguje to len v prípade, že označíš maximálne päť okresov, v opačnom prípade ťa systém zaradí do čakárne a termín dostaneš automaticky podľa dostupnosti vakcín v očkovacích centrách.

Na stránke www.korona.gov.sk si po zadaní osobných údajov najprv vyberieš preferovaný okres. Následne sa ti zobrazia všetky očkovacie miesta v danom okrese. Potom si môžeš vybrať čas očkovania v danom očkovacom centre. „Registrácia sa využíva pri prvej a tretej dávke. Termín na podanie druhej dávky je zasielaný automaticky. Výber dátumu a časového úseku je možný pri všetkých vekových kategóriách,“ spresnila Eliášová.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Výber termínu môžu využiť aj záujemcovia o očkovanie, ktorí sa na vakcináciu už registrovali a sú v takzvanej čakárni. „Môžu využiť službu ‚zmena registrácie‘, ktorá im umožní výber nového termínu,“ opísala hovorkyňa. Ak nenájdeš vhodný termín, môžeš svoju registráciu zrušiť a nanovo sa zaregistrovať neskôr.

Okrem očkovania prostredníctvom registrácie je naďalej možné využiť aj vakcináciu bez registrácie. Zoznam očkovacích centier a časy prevádzky sú zverejnené na stránke ministerstva zdravotníctva.

Domov
Zdieľať
Diskusia