Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2021, 9:17
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš TASR

Záujem o tretiu dávku vakcíny je na Slovensku enormný, tvrdí minister zdravotníctva Lengvarský

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Čakárne sú plné, tvrdí minister.

Nárast záujmu o tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu covid-19 je enormný. V koncoročnom rozhovore pre TASR to povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO).

Vraj máme raketové tempo

„Ide to raketovým tempom hore,“ povedal šéf rezortu s tým, že väčšina ľudí v čakárni sa registrovala práve na tretiu dávku. Podľa ministra mala finančná odmena v tomto prípade najväčší efekt. Mierne rastie aj záujem o prvú a druhú dávku.


Očkovanie pre všetky deti od päť rokov by sa malo začať počas posledného decembrového týždňa. Deti budú očkovať v troch centrách, a to v Bratislave, Martine a Košiciach. Vakcínu vhodnú pre deti Slovensko priviezlo 17. decembra.


Šéf rezortu zdravotníctva pripomenul, že na podpore očkovania spolupracuje Ministerstvo zdravotníctva SR s vyššími územnými celkami. Pripravili napríklad očkovací týždeň.

Lengvarský
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

350 eur pre všetkých zdravotníkov

Odmeny vo výške 350 eur by mali vyplatiť aj tým zdravotníkom, ktorí nestihli reagovať na výzvu na poskytnutie finančného príspevku, vysvetlil Vladimír Lengvarský. 

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

„Pokiaľ budem mať informácie o tom, že to veľká časť ľudí nestihla, tak to budeme riešiť. (...) Urobíme všetko pre to, aby sme to aj tým, ktorí sa nestihli zaregistrovať, mohli vyplatiť,“ povedal šéf rezortu zdravotníctva.


Minister okrem toho vydal pokyn na vytvorenie zoznamu vodičov sanitiek, ktorí nemajú zdravotnícke vzdelanie. Ministerstvo zdravotníctva sa chce dohodnúť s dopravnými zdravotnými službami na financiách, ktoré by sa mohli vyplatiť práve vodičom, ktorí nespĺňajú podmienku zdravotníckeho vzdelania.

Domov
Zdieľať
Diskusia