Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2021, 12:09
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

Je chrapúnstvo, keď Robert Fico zvoláva na protesty, zatiaľ čo zdravotníci padajú na hubu, hovorí policajný prezident Hamran

NEWS POLÍCIA SR ROBERT FICO ŠTEFAN HAMRAN
Uložiť Uložené

Policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej konferencii vysvetľoval policajné zákroky proti záchranárom, Ficovi aj v podniku Štefana Hríba.

Policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej konferencii vyhlásil, že v polícii momentálne platí zásada „padni, komu padni“.

Pred novinármi objasňoval incidenty, ktoré sa odohrali minulý týždeň – od zadržania záchranárov pred parlamentom cez zadržanie Roberta Fica až po policajnú akciu v podniku novinára Štefana Hríba.

„Policajný zbor nie je v područí politikov a už vôbec nie oligarchov a finančníkov,“ ohradil sa dočasný policajný prezident so slovami, že ho mrzí, ak zásada „padni, komu padni“ zasiahla ako prvých protestujúcich záchranárov.

Fico
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Zásah proti záchranárom podľa Hamrana ukazuje, že polícia bude proti každému konať rovnako. „Je pre mňa chrapúnstvo, keď zdravotníci padajú na hubu a Fico zvoláva ľudí na protest,“ povedal na tlačovej konferencii. Uviedol, že politici môžu protesty proti vláde organizovať hocikedy inokedy, keď nebude platiť núdzový stav a zákaz vychádzania.

Hamran zdôraznil, že Roberta Fica nestíhajú za organizovanie protivládneho protestu v autách, ale za vyzývanie na hromadné porušenie dôležitej povinnosti, ktorá platí v núdzovom stave – zákazu vychádzania.

„Nemyslím si, že je v núdzovom stave vhodné organizovať protivládne protesty,“ vyhlásil Hamran na margo zhromaždení, ktoré sa uskutočnili.

Fico podľa Hamrana zvolal viac ako 700 áut, ktoré polícia skontrolovala na protestnej jazde po Bratislave. Takéto kroky označil policajný prezident za „politický hyenizmus“ a spomenul, ako líder Smeru-SD zorganizoval v čase pandémie protest v Rimavskej Sobote, na ktorom sa zhromaždili prevažne starší obyvatelia.

Domov
Zdieľať
Diskusia