Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2021, 14:02
Čas čítania 0:56
Kamila Šebestová

Bulvár vykreslil Hipša ako človeka bez domova. Dehonestujú vážnu tému, hnevá sa expolitik

NEWS BEZDOMOVECTVO MÉDIÁ NÁRODNÁ RADA SR
Uložiť Uložené

„Hnevám sa však, že takýmito plytkými článkami môžu byť odradení ďalší ľudia, ktorí zvažujú pomoc,“ hovorí Juraj Hipš o článku denníka Plus 1 deň.

„ŠOK! Skončil známy expolitik na ulici?“ píše v nadpise bulvárny denník Plus 1 deň. „FOTO, z ktorej ZAMRAZÍ, a nečakaná SPOVEĎ!“ láka čitateľov na príbeh Juraja Hipša. 


Headline teda vyznieva tak, akoby bývalý predseda strany Spolu skončil svoju politickú kariéru a namiesto práce je teraz bez domova. Pravda je však iná. 

„Mrzí ma, že denník Plus 1 deň zneužil tému pomoci ľuďom bez domova na bulvárny článok,“ reagoval na článok Juraj Hipš. 

„V dnešnom vydaní ma vykresľujú ako neúspešného politika, ktorý skončil na ulici. Nevadí mi to kvôli mne. Som nahnevaný, ako takýmito lacnými článkami dehonestujú vážnu tému,“ napísal na Facebooku. 

Juraj Hipš totiž tento týždeň predával na ulici časopis Note bene. Chcel tak podporiť predajkyňu Alicu, ktorej s manželkou nekomerčne prenajímajú byt. V skutočnosti teda expolitik neskončil „na ulici“, ako to opísal bulvárny denník. 

„Predstavil som si, aký to musí byť pocit celý deň stáť vonku, byť väčšinu času neviditeľný a potom hľadať miesto, kde prespať ďalšiu noc. Som rád, že Alica toto dnes večer nemusí riešiť,“ písal o svojej skúsenosti s predajom Nota bene. 

„Chcem vás všetkých poprosiť, aby ste sa takýmito článkami nedali odradiť. Nie je hanbou predávať Nota bene ani pomáhať ľuďom bez domova. Hanbou je článok v Plus 1 deň,“ dodal Hipš na záver. 

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo hovoria na kauzu Kollár vs. Richterová. Aký majú pohľad na domáce násilie? Pýtali sme sa Slovákov, čo hovoria na kauzu Kollár vs. Richterová. Aký majú pohľad na domáce násilie? 28. júna 2023, 10:40

Ak sa chceš dozvedieť viac o tom, aké je pomáhať s predajom Note bene, a prípadne rozmýšľaš nad podporou predajcov, prečítaj si o našej skúsenosti „z ulice“.

Domov
Zdieľať
Diskusia