Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2021, 18:53
Čas čítania 0:42
Martin Adam Pavlík TASR

Fico odkazuje Čaputovej: Ak chcete dať ľuďom vianočný darček a aspoň trochu ich povzbudiť, vyzvite vládu na demisiu

Fico odkazuje Čaputovej: Ak chcete dať ľuďom vianočný darček a aspoň trochu ich povzbudiť, vyzvite vládu na demisiu
Zdroj: TASR/Martin Baumann
POLITIKA ROBERT FICO VLÁDA EDUARDA HEGERA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Expremiér zareagoval na včerajšiu výzvu prezidentky premiérovi Eduardovi Hegerovi.

Líder opozičného Smeru-SD a expremiér Robert Fico zareagoval na včerajšiu výzvu prezidentky Zuzany Čaputovej premiérovi Eduardovi Hegerovi, aby prevzal plnú zodpovednosť za nezhody v koalícii, dodržiavanie opatrení aj za chaos v reformách. Poukazovala okrem iného aj na to, že Slovensko je už druhý týždeň najhoršie vo svete v počte infikovaných novým koronavírusom na počet obyvateľov.

Fico apeluje na prezidentku, aby vyzvala vládu na demisiu a zmenu ústavy. Trvá na potrebe predčasných volieb. „Ak chcete dať ľuďom vianočný darček a aspoň trochu ich povzbudiť, vyzvite vládu na demisiu a na prijatie potrebnej zmeny ústavy, aby sa okamžite mohli konať predčasné parlamentné voľby,“ uviedol Fico.

Skonštatoval, že za aktuálny stav Slovenska nesie hlava štátu väčšiu zodpovednosť než Heger. Vyčíta jej, že podporovala vládu a že vymenovala Igora Matoviča (OĽaNO) najskôr za premiéra a neskôr za ministra financií.

Referendum Fico
Zdroj: Facebook/Robert Fico


Pripomenul tiež vyzbierané podpisy pod petíciou za referendum o predčasných voľbách. Opakovane ju vyzval, aby bola prezidentkou všetkých a neignorovala záujem verejnosti na predčasných voľbách. Upozornil na dôsledky vládnutia súčasnej garnitúry. Deklaroval, že Smer-SD si bude ďalej plniť svoje poslanie a bude dôslednou demokratickou ľavicovou opozičnou stranou.

Domov
Zdieľať
Diskusia