Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2021, 20:00
Čas čítania 1:34
Martin Adam Pavlík

TOP 3: NCZI chybne vyrobilo rekord v nakazených, Matovič navyšuje očkovací príspevok dôchodcom a Monika Beňová sa zmenila na Mačku

TOP 3: NCZI chybne vyrobilo rekord v nakazených, Matovič navyšuje očkovací príspevok dôchodcom a Monika Beňová sa zmenila na Mačku
Zdroj: Refresher
REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najzaujímavejšie udalosti dnešného dňa.

15-tisíc prípadov za štvrtok je chyba úradu. Zarátali aj časť pozitívnych z utorka

Národné centrum zdravotníckych informácií dnes informovalo o rekordnom náraste počtu prípadov ochorenia covid-19. Podľa pôvodných dát za včerajšok v laboratóriách zaevidovali 15 278 pozitívnych vzoriek. Ministerstvo zdravotníctva však informovalo, že ide o chybu. Do nových prípadov totiž doplnili časť údajov z utorka.

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„Dôvodom dnešného vysokého počtu pozitívnych PCR testov je doplnenie dát, ktoré dňa 30. 11. neprešli od laboratórií do informačného systému, ktorý je v gescii ÚVZ SR. Na základe aktuálnych informácií zo strany ÚVZ SR je daný proces zasielania už v štandardnom režime, avšak nevylučujeme ešte dobeh vzniknutej situácie na reporting v nasledujúcich dňoch,“ uviedol rezort na Facebooku. Viac o tejto téme si môžeš prečítať tu.

Igor Matovič chce dôchodcom pridať ďalších 100 eur

Minister financií Igor Matovič by si vedel predstaviť, keby k poukazu v hodnote 500 eur pre očkovaných ľudí nad 60 rokov pribudlo 100 eur na energie. V tom prípade by vraj nezáležalo na tom, či by boli dôchodcovia očkovaní.

Igor Matovič
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„Sme otvorení, áno, pridať nejaký bonus pre všetkých dôchodcov bez ohľadu na to, či budú zaočkovaní alebo nebudú zaočkovaní, na energie,“ povedal vo štvrtok v pléne expremiér Matovič. Slovensko by to podľa jeho slov vyšlo na asi 110 miliónov eur. Viac si prečítaj tu.

Monike Beňovej hackli profil na Facebooku

Vo štvrtok vo večerných hodinách europoslankyni Monike Beňovej niekto hackol účet na Facebooku, zmenil jej meno na Nguyễn Hoàng Hiếu a na profilovú fotku vložil obrázok mačky. Niektorí z jej sledovateľov nechápali, čo sa deje. Europoslankyňa krátko nato v statuse ozrejmila, čo sa stalo.

Monika Beňová.
Monika Beňová. Zdroj: Facebook/screenshot


„Pekný večer, pred cca hodinou mi niekto, žiaľ, hackol stránku, adresa aj fotka sú zatiaľ aspoň zmenené naspäť, ale meno si do ‚pôvodného‘ stavu môžem dať až o 7 dní. Ďakujem za trpezlivosť, pochopenie a množstvo správ, ktoré ste mi poslali na IG účet,“ napísala. Viac si už prečítaj tu.

Instagramový post dňa

Alec Baldwin v emotívnom príspevku ďakuje svojej žene. „Bez ohľadu na to, čo sa mi stane. Bez ohľadu na to, čím trpím. Či už vyhrám, alebo prehrám, nech sa stane čokoľvek. Nikto mi nemôže vziať radosť a lásku, ktorú si mi dala, @hilariabaldwin. Toto sú ťažké časy. Svet je zadusený výparmi nenávisti. Ale dala si mi dôvod žiť. Náš život s rodinou je všetko, na čom mi záleží,“ napísal herec.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Domov
Zdieľať
Diskusia