Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2021 o 15:00
Čas čítania 0:29
Viktor Kniš

Prečo sa Slováci dali zaočkovať až teraz? (Anketa z Bratislavy)

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Na Slovensku sa už vakcínami proti koronavírusu očkuje viac ako rok.

Od štvrtka platí na Slovensku prísny zákaz vychádzania, medzi výnimky však patrí aj cesta na očkovanie. Práve vakcína proti koronavírusu je v súčasnosti jediným riešením, ako s pandémiou efektívne bojovať. Ukazujú to štáty Európy, ktoré dosiahli zaočkovanosť nad 75 percent, kde tretiu vlnu zásadným spôsobom nielen nepocítili, ale môžu žiť život takmer ako pred pandémiou. 

My sme navštívili očkovacie centrum v Auparku, aby sme sa Slovákov opýtali, prečo s očkovaním až doteraz váhali. Väčšina tvrdí, že ich prinútili opatrenia a zároveň ich už nebaví nekonečné testovanie ako náhrada očkovania. Mnohí váhali, lebo očakávali, že aj v prípade nakazenia by covid-19 prekonali bez ťažkého priebehu. 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský a premiér Eduard Heger sľúbili, že pri uvoľňovaní lockdownu budú opatrenia zjemňovať len pre zaočkovaných.  

Domov
Zdieľať
Diskusia