Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2021, 12:03
Čas čítania 0:34
Martin Adam Pavlík

Priprav sa na sneženie, najhoršia situácia bude na západe Slovenska

Priprav sa na sneženie, najhoršia situácia bude na západe Slovenska
Zdroj: TASR/František Iván
ZAUJÍMAVOSTI POČASIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na Slovensku sa poriadne ochladí.

Ako uvádza SHMÚ na Facebooku, v piatok okolo poludnia sa na Slovensku ochladí a dážď, ktorý sa spustí už vo štvrtok v noci, prejde do sneženia, pričom na krajnom západe sa tak stane aj v najnižších polohách. 

„Do piatkového večera nasneží najviac na Záhorí, v pohraničí s Českom a aj vo vyšších polohách stredného Slovenska. V noci z piatka na sobotu bude pokračovať ochladzovanie, pričom najmä spočiatku sa očakávajú aj pomerne výdatné zrážky,“ informuje SHMÚ.

sneh
Zdroj: TASR/Pavol Zachar


Slovenský hydrometeorologický ústav ďalej uvádza, že nasnežiť by malo na veľkej časti stredného Slovenska a na Spiši. Najmenej snehu očakávame na juhu územia a v Zemplíne, kde nemusí snežiť vôbec. Najnižšia pravdepodobnosť je vo Východoslovenskej nížine.

Meteorológovia zároveň dodávajú, že najhoršia situácia so snehom bude postupne na krajnom západe a tiež na vyššie položených horských priechodoch takmer kdekoľvek na Slovensku. Pôjde teda o prvé plošne rozsiahlejšie sneženie v tohtoročnej zimnej sezóne.

Domov
Zdieľať
Diskusia