Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2021 o 10:51
Čas čítania 0:31
Kamila Šebestová

Singapur sprísňuje opatrenia. Dobrovoľne neočkovaným štát neuhradí liečbu covidu

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Ministerstvo zdravotníctva chce týmto spôsobom ľudí motivovať, aby sa dali očkovať.

Ministerstvo zdravotníctva v Singapure sa rozhodlo spraviť tvrdý krok voči nezaočkovaným. Neposkytne im už bezplatnú liečbu koronavírusu, informuje denník The Washington Post. Týmto spôsobom chce ľudí motivovať, aby sa dali očkovať.

„Momentálne tvoria nezaočkovaní väčšinu pacientov, ktorí vyžadujú intenzívnu starostlivosť. Nepomerne tak prispievajú k vyčerpaniu nášho zdravotníckeho systému,“ oznámilo včera singapurské ministerstvo zdravotníctva. 

Singapur je známy pre svoj vynikajúci zdravotnícky systém. V krajine je momentálne zaočkovaných až 85 percent obyvateľov. Vláda však stratila trpezlivosť s tými, ktorí sa nedali zaočkovať zámerne. Prípadov je totiž stále veľa, za posledných 28 dní ich zaznamenali až 91 000.  

Podľa singapurského ministra zdravotníctva Onga Yeho Kunga nechcú nemocnice na pacientoch s koronavírusom zarobiť. Najradšej by im poskytli bezplatnú zdravotnú starostlivosť. „Je našou povinnosťou poslať dôležitý odkaz každému, kto sa môže dať zaočkovať, aby tak urobil.“

Odporúčané
Nezaočkovaní sa nám smejú do očí, hovorí majiteľ penziónu v čiernom okrese. Hotely aj reštaurácie museli zavrieť Nezaočkovaní sa nám smejú do očí, hovorí majiteľ penziónu v čiernom okrese. Hotely aj reštaurácie museli zavrieť 3. novembra 2021 o 16:30
Domov
Zdieľať
Diskusia