Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2021, 13:12
Čas čítania 1:02
Martin Mičuda

Škoda poodhaľuje na prvých náčrtoch ďalší úplne nový model, u nás ho však nekúpiš

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ŠKODA
Uložiť Uložené

Škoda Slavia vznikne primárne v duchu preferencií indického trhu.

Už pred niekoľkými mesiacmi automobilka Škoda potvrdila, že skôr či neskôr uvedie na trh svoj ďalší úplne nový model, ktorý ponesie názov Slavia. Na oficiálne odhalenie si musíme ešte chvíľu počkať, v týchto hodinách nám však český výrobca servíruje prvé oficiálne náčrty ukazujúce estetické smerovanie novinky. Pripomeňme, že názov Slavia odkazuje na históriu automobilky, pretože práve pod týmto menom v roku 1896 začali Václav Laurin a Václav Klement predávať prvé bicykle. 

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Skutočnosť, že novinka stojí na platforme MQB-A0-IN, hneď naznačuje, že model Slavia vznikne špeciálne pre indický trh. S príchodom na európsky trh sa neplánuje, preto pôjde o ďalšiu škodovku, ktorú si u nás nekúpiš. Rovnako ako v prípade nedávno predstaveného crossoveru Kushaq, ktorý stojí na identickej platforme, o pohon sa postarajú dva benzínové pohonné agregáty – 1.0 TSI s výkonom 85 kW/115 koní a 1.5 TSI s výkonom 110 kW/150 koní.

Domov
Zdieľať
Diskusia