Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
30. októbra 2021, 9:28
Čas čítania 2:37

Toto sú najlepšie cestovateľské destinácie na rok 2022 podľa Lonely Planet. Priprav sa, je čas minúť nahromadené dovolenkové dni

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Toto sú najlepšie cestovateľské destinácie na rok 2022 podľa Lonely Planet. Priprav sa, je čas minúť nahromadené dovolenkové dni
Zdroj: Unsplash/Daniel Frank/na voľné použitie

Lonely Planet vyzdvihuje 10 miest, 10 regiónov a 10 krajín, ktoré budúci rok jednoducho musíš zažiť.

Azda najprestížnejšia a najznámejšia kniha plná tipov pre cestovateľov vychádza v novej edícii. Na zozname top destinácií na rok 2022 od Lonely Planet nájdeš všetko: horúce piesočné duny, priezračne čistú vodu, exotické safari alebo aj európske krajiny, ktoré stoja za objavenie. Kniha navádza na cestovateľské objavy po prakticky dvojročnej pauze, oddelených rodinách a milencoch, po tom, čo sa partie priateľov nemohli stretávať a čo mnohí ľudia prišli o svojich najbližších vinou pandémie.

Podľa CNN by mohol byť rok 2022 prelomovým a nastal čas minúť nahromadené dovolenkové dni na jedinečný zážitok. Redakcia CNN zverejnila niektoré detaily z knihy. Lonely Planet vyzdvihuje 10 miest, 10 regiónov a 10 krajín, ktoré budúci rok podľa autorov jednoducho musíš zažiť. 

Top 10 krajín

Na 10. mieste je Egypt, domov pyramíd v Gíze. Na zoznam divov sveta sa nedostali náhodou, niektoré z nich totiž archeológovia objavujú dodnes. Keď už budeš na africkom kontinente, môžeš navštíviť aj Malawi, krajinu na 9. mieste v rebríčku Lonely Planet.

Káhira, hlavné mesto Egypta, ťa tiež vyjde lacno a cesta ťa nebude stáť viac ako 300 €.
Káhira, hlavné mesto Egypta, ťa tiež vyjde lacno a cesta ťa nebude stáť viac ako 300 €. Zdroj: Unsplash/Omar Elsharawy/na voľné použitie

Malinký štát zvyčajne zatienia známejší a väčší susedia ako Mozambik či Tanzánia, pripomína CNN. Ale výhodu prináša možno práve v tom, že nie je taký preplnený turistami. Ponúka jedno z najväčších jazier na svete, exotické safari a všetko, čo patrí k dovolenke na juhu Afriky, no za zlomok ceny.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Na 8. mieste je Nepál, no nielen pre najvyšší vrch sveta. Ak nemáš chuť vyštverať sa na vrchol, stále máš čo v juhoázijskej krajine objavovať. V provincii Mustang môžeš objaviť púštne duny, stráviť čas s miestnymi obyvateľmi a vyskúšať si aj gastronómiu.

Nepál, oblasť Mustang.
Nepál, oblasť Mustang. Zdroj: Unsplash/kabita Darlami/na voľné použitie

Omán sa prebojoval do top desiatky na úctyhodné 7. miesto a ponúka niečo pre každého: očarujúce fjordy, dvojtisícovky na pozadí (ktoré môžeš aj zdolať) či rozsiahlu púšť, ktorá spája krajinu s Jemenom, so Saudskou Arábiou a Spojenými arabskými emirátmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia