Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2021, 9:44
Čas čítania 0:52
Richard Bonde

Holandské mestá zakážu investorom nakupovať nehnuteľnosti. Nové nariadenie má pomôcť ľuďom nájsť si byt na predaj, nie na prenájom

Holandské mestá zakážu investorom nakupovať nehnuteľnosti. Nové nariadenie má pomôcť ľuďom nájsť si byt na predaj, nie na prenájom
Zdroj: Unsplash/Daria Nepriakhina/na voľné použitie
ZAUJÍMAVOSTI HOLANDSKO NEHNUTEĽNOSTI PENIAZE
Uložiť Uložené

Podľa štatistík končí až tretina nehnuteľností v rukách investorov, ktorí v zakúpených bytoch nechcú bývať, ale prenajímať ich.

Od 1. januára 2022 by malo v Holandsku vstúpiť do platnosti nové rozšírenie legislatívy. Vo veľkých mestách si už byty budú môcť kupovať len tí ľudia, ktorí v nich chcú hneď po kúpe bývať. Informoval o tom holandský denník NL Times.

Vo veľkých holandských mestách, ktoré sa populačne neustále rozrastajú, sa kúpa bytu stáva čoraz ťažšie dosiahnuteľným a menej pravdepodobným scenárom. Podľa štatistík tam až tretina domácností končí v rukách investorov, ktorí chcú nehnuteľnosti prenajímať za vysoké mesačné poplatky.

Viaceré mestá vrátane hlavného mesta Amsterdam budú môcť podľa novej legislatívy zakázať záujemcovi kúpu lacného až stredne drahého bytu či domu, ak sa doň nebude chcieť nasťahovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia