Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
3. augusta 2021, 17:25
Čas čítania 1:37

„Boh je transka, homosexuálna revolúcia prichádza!“ Vandali v Bratislave posprejovali kostoly heslami na podporu LGBT+

Kategória:
News
Uložiť Uložené
„Boh je transka, homosexuálna revolúcia prichádza!“ Vandali v Bratislave posprejovali kostoly heslami na podporu LGBT+
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

Nápisy pohoršili komunitu veriacich, zaoberá sa nimi polícia.

V historickom centre Bratislavy niekto posprejoval viaceré budovy červenými nápismi ako „Trans is beauty“, „Queer power“, „God is trans“ či „Queer revolution is coming“. Nápisy sa objavili na fasáde kláštora uršulínok, teologickej fakulty, Kostola sv. Štefana Uhorského či Kostola navštívenia Panny Márie. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Na prípad popísaných budov v centre Bratislavy upozornili aj denníky Postoj a Štandard. Mestská polícia Bratislava zaznamenala v okolí Primaciálneho paláca (Kostolná ulica, Uršulínska ulica, stena budovy magistrátu) nové nasprejované nápisy a situáciu rieši v spolupráci so štátnou políciou.

„V danej lokalite sa nachádza mestský kamerový systém a v súčasnosti analyzujeme zábery, ktoré môžu pomôcť zadržať páchateľa,“ uviedli pre TASR z bratislavskej mestskej polície. Bratislavská mestská časť Staré Mesto priblížila, že budovy a pamiatky v správe mestskej časti popísané neboli.

posprejované budovy a kostolyLGBTIvandaliBratislava
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

Nápisy pohoršili komunitu veriacich

Vandali poškodili približne 12 budov v Starom Meste. Staromestská samospráva takéto počínanie odsudzuje. „Keďže poškodené nehnuteľnosti sú súkromným majetkom, evidenciu k dispozícii nemáme,“ uvádza miestny úrad Staré Mesto.

Domov
Zdieľať
Diskusia