Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2021, 19:04
Čas čítania 0:58
Ema Stanovská

AKTUALIZOVANÉ: Zaočkovaní aj nezaočkovaní budú mať rovnaké práva. Poslanci posunuli tento návrh zákona do druhého čítania

NEWS KORONAVÍRUS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nezaočkovaní v prípade zhoršenia pandemickej situácie nebudú platiť za testy pri chodení do práce, návštevách obchodov či škôl.

AKTUALIZOVANÉ O 20.19 h: Koaliční poslanci poslali návrh ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského do druhého čítania. Za hlasovalo 79 z prítomných 136 poslancov.

„Zaočkovaní aj nezaočkovaní budú mať rovnaké práva pri využívaní služieb,“ vyhlásil dnes na tlačovej konferencii minister práce Milan Krajniak. „Nezaočkovaní v prípade zhoršenia pandemickej situácie nebudú platiť za testy pri chodení do práce, návštevách obchodov či škôl. Platiť nebudú ani pendleri pri prechode štátnych hraníc.“  Na vstup im budú stačiť antigénové testy, ich platnosť bude v závislosti od epidemickej situácie, najmenej však 48 hodín.

Predseda vlády sa vyjadril, že si myslí, že dosiahli „dobrú dohodu“.

Zamestnanci v práci a školáci v školách sa majú testovať sami, ak sa zhorší situácia. „Zabránili sme rozdeľovaniu ľudí na dve kategórie – na zaočkovaných a nezaočkovaných,“ povedal minister práce Milan Krajniak.

Tlačovú konferenciu prerušili poslanci ĽSNS, ktorí strane Sme rodina vyčítali, že oklamala „celý národ“. „Máte aj uši alebo iba ústa?“ odkázal im minister práce Milan Krajniak.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022, 12:00

Na tlačovej konferencii sa okrem ministra práce zúčastnil aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš a predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský.

Poslanci rokovali o novele zákona celý deň. Výsledky hlasovania mali byť pôvodne vyhlásené o  jedenástej hodine doobeda, no debata bola viackrát prerušená.

Domov
Zdieľať
Diskusia