Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2021, 18:57
Čas čítania 1:30
Daniel Mikolášik TASR

Po Macronovom prejave padali rekordy v očkovaní. Ohlásil totiž sprísnenie opatrení pre nezaočkovaných

NEWS EMMANUEL MACRON FRANCÚZSKO
Uložiť Uložené

Francúzi zaznamenali 20 000 rezervácií za minútu.

Rekordný počet Francúzov si dohodol termín na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 po tom, čo prezident Emmanuel Macron ohlásil sprísnenie opatrení pre nezaočkovaných vrátane povinného testovania pred vstupom do reštaurácií. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.

Stanislas Niox-Chateau, riaditeľ webovej stránky Doctolib na rezerváciu termínov vakcinácie, spresnil, že na stránke zaznamenali doposiaľ najväčšiu aktivitu po pondelkovom televíznom prejave Macrona.


„Zaznamenali sme 20 000 rezervácií za minútu, čo je absolútny rekord od začiatku kampane, a pokračovalo to počas noci aj ráno,“ povedal Niox-Chateau pre televíznu stanicu BFMTV. Ako dodal, termín na očkovanie si na stránke rezervovalo dovedna 926 000 ľudí, z ktorých 65 percent bolo vo veku do 35 rokov.


Macron v pondelok vyhlásil, že preukázanie sa tzv. covid pasom, čiže buď potvrdením o očkovaní, alebo negatívnym testom, bude od augusta povinné v reštauráciách, baroch a na ďalších verejných miestach. Covid pas bude potrebný aj pri návšteve festivalov, divadiel alebo kina.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Francúzsky prezident Emmanuel Macron. Zdroj: TASR/AP

Bezplatné testovanie na ochorenie COVID-19 vo Francúzsku sa skončí od septembra s cieľom „posilniť vakcináciu miesto robenia množstva testov“, dodal Macron v prejave, ktorý sledovalo 22 miliónov ľudí. Od septembra takisto ohlásil povinné očkovanie pre zdravotníkov, zamestnancov domovov dôchodcov a ďalších, ktorí pracujú s rizikovými skupinami ľudí, pripomína AFP.

Domov
Zdieľať
Diskusia