Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. júla 2021, 9:30
Čas čítania 6:09
Tímea Krauszová

„Prehodíme si pár správ a domov už prichádzam nadržaná.“ Návod, ako pri sexe začať s dirty talkingom

„Prehodíme si pár správ a domov už prichádzam nadržaná.“ Návod, ako pri sexe začať s dirty talkingom
Zdroj: We-Vibe WOW Tech, Unsplash
ZAUJÍMAVOSTI AKO MAŤ EŠTE LEPŠÍ SEX SEXUALITA ŠŤAVNATÉ LETO
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Ako na dirty talking bez trápností?

V sérii Šťavnaté leto ti prinášame pohľad do sveta kinkov a menej mainstreamových sexuálnych praktík. Rozprávame sa s expertmi na sex – so sexuologičkami, psychologičkami a sexkoučkami – a s ľuďmi, ktorí rozličné kinky (nestereotypné sexuálne praktiky) doma naozaj aj praktizujú. Využi leto na spoznávanie vlastnej sexuality.

Tentoraz sa zameriame na tzv. dirty talking, teda drsný slovník pri sexe, ktorý však využiješ nielen pri spoločných nociach, ale napríklad aj pri písaní alebo telefonovaní s partnerom či partnerkou. No dobre, zrejme len pri písaní – kto už si len dnes vyvoláva?

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo baví ľudí na dirty talkingu a ako ho praktizujú.
  • Či to budeš robiť vždy, keď to už raz skúsiš.
  • Ako s tým začať, ak to chceš doma vyskúšať.
  • Na čo si pri dirty talkingu dávať pozor.
  • Príklady a frázy pre začiatočníkov.

Nič iné vtedy neexistuje, len ja a on a náš sex

„Milujem, keď sa pri sexe rozprávame. Ono to vlastne nie je ani taký rozhovor, neriešime náš deň alebo niečo také, skôr sa len upevňujeme v tom zážitku. Je to súčasť hry,“ opisuje nám Sára, ktorá so svojím priateľom zvykne praktizovať dirty talking.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Erika Lust (@erikalust)

Nerobia to vždy. Niekedy na to nemajú chuť a náladu, inokedy na to nie je čas, pretože si „struhli“ rýchlovku. No keď si na to vytvoria priestor, je to vraj veľmi hlboký zážitok. „Určite to nie je ako z porna. Nenadáva mi, že som jeho štetka, ani nič podobné. Ja mu zvyčajne hovorím o tom, ako sa mi niečo páči.“

Odporúčané
Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike 24. apríla 2024, 18:30

Sára vraví, že najčastejšie v rámci dirty talkingu priateľa chváli: keď sa jej správne dotkne, keď nájde citlivé miesto, kde sa jej stimulácia páči, alebo keď zažije orgazmus. On ju zvyčajne burcuje poznámkami o tom, čo jej chce urobiť. Do istej miery to pri sexe kombinujú aj s inými kinkami – nie je to čierno-biele. Niekedy je k nej priateľ drsnejší (napríklad ju schmatne za vlasy) a inokedy sa nechá aj spútať.

„Rozprávanie mi pomáha prežívať prítomnosť. Často sa po dlhom týždni stane, že aj pri sexe mi utekajú myšlienky. Myslím na robotu alebo na nejaké povinnosti, alebo mám strach z toho, že mu možno nevoniam. Takto, keď sa rozprávame, na nič iné nemyslím. Sústreďujem sa len na neho. Neexistuje nič iné, len ja a on a náš sex,“ oduševnene vysvetľuje Sára. 

Keď sa jej pýtame, ako si na to vedia navodiť atmosféru, so smiechom odpovedá, že esemeskami. Neposielajú si fotky, ale krátke správy o tom, na čo dnes majú chuť. Vraj tým odpadáva aj trápny pocit, keď niečo musia v posteli odmietnuť, lebo to práve nechcú. „Proste keď viem, že chcem tvrdý sex, napíšem mu to. Prehodíme si pár správ a domov prichádzam už nadržaná.“

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Erika Lust (@erikalust)

Sára s frajerom o sexe hovoria pomerne často a oboch sexualita aj zaujíma. Čítajú si o nej a vedú diskusie. Čo ak to ty také doma nemáš, ale máš chuť vyskúšať dirty talking? V tomto článku sa dozvieš všetko podstatné. 

Odporúčané
Príbehy Sloveniek, ktorým sa nevyplatilo poslať nahú fotku: Na druhý deň mi ju poslali cudzí ľudia, mali aj komentáre na môj výzor Príbehy Sloveniek, ktorým sa nevyplatilo poslať nahú fotku: Na druhý deň mi ju poslali cudzí ľudia, mali aj komentáre na môj výzor 29. novembra 2020, 9:30

Čo chceš v posteli zažiť?

Ak ťa láka niečo nové, sexkoučka Simona Mačorová radí začínať krok za krokom, veľmi pomaly. Určite ti neradíme ísť z nuly na sto a z romantického sexu bez slov prejsť do tvrdých nadávok a expresívnych výrazov. Môžete sa cítiť nesvoji a vznikne skôr len nepríjemný pokus a pocit zlyhania.

Dirty talking nemusí byť vulgárny. Nemusíš nadávať alebo používať podradné slová, rozprávanie sa hodí aj k nežnému či stereotypne romantickému sexu. Nie je to výsada ľudí, ktorí majú radi BDSM, niektorých jednoducho rozprávanie vzrušuje a nesúvisí to s inými kinkami.

Treba začať od začiatku. Najskôr vybudovať dôveru a navodiť atmosféru príjemnú pre oboch.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ONNA (@onna_lifestyle)

Ako vysvetlila Mačorová v úvodnom diele našej série, je veľmi dôležité, aby ste mali vytvorený priestor aj náladu na sex. Správne naladiť sa treba aj na dirty talking. Musíš najprv v sebe zistiť, či je práve dnes ten večer, keď to budeš aplikovať – alebo keď chceš, aby sa s tebou pri sexuálnej aktivite hrala druhá strana.

„Pozriem sa na to, na čo som naladená a aký som mala deň. Potrebujem sa maznať, túliť? Alebo potrebujem niečo tvrdšie? My sa často zabúdame napojiť na naše telo, zistiť, čo chceme, a potom to odkomunikovať,“ povedala nám Mačorová.

Odporúčané
Nehýb sa, zatvor oči, buď ticho! Prečo ľudí baví obmedzovať svojich partnerov pri sexe? Nehýb sa, zatvor oči, buď ticho! Prečo ľudí baví obmedzovať svojich partnerov pri sexe? 11. júla 2021, 12:30

Práve komunikácia znie možno ako strašiak, ale vôbec to tak nemusí byť. O tom, že máš chuť na dirty talking (či už osobne, alebo hoci cez správy vo forme sextingu), je najlepšie najskôr hovoriť mimo nejakého sexuálneho kontextu.

To znamená, že nevytiahneš niečo nové, čo chceš, priamo v posteli uprostred akcie – pretože druhá strana nemá čas zareagovať a nechce možno pokaziť moment. Môže sa stať, že bude súhlasiť, aj keď nechce, alebo že chvíľka pominie a už sa vám to nepodarí odskúšať.

Miesto toho si skús vopred pýtať súhlas. Napríklad: „Snívalo sa mi o tebe a bolo to dosť sexi. Môžem ti o tom povedať?“ alebo „Zase mám chuť, veď vieš... chceš si o tom trošku písať?“, prípadne „Niekedy mám pri sexe chuť rozprávať ti neslušné veci. Chceš si to niekedy so mnou vyskúšať?“

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Pallavi Barnwal (@pallavibarnwal1)

Okrem takéhoto získania súhlasu je veľmi vhodné hovoriť aj priamo o hraniciach, upozornili nás naši respondenti. Niektorí ľudia so sebou nesú traumu z predošlých sexuálnych skúseností a možno nechcú, aby sa ich niekto dotýkal na konkrétnom mieste alebo niečo spomínal. Prípadne možno majú nejaké preferencie, niečo, čo ich naozaj vzrušuje, a chcú, aby to bolo súčasťou hry.

Odporúčané
Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník 1. apríla 2024, 14:30

Niektorí ľudia majú napríklad radi komplimenty, že sú silní, mocní alebo príťažliví a krásni. Iní ľudia preferujú poznámky o konkrétnej časti tela alebo prezývky – od tých nežnejších ako napríklad mačiatko, kráska, miláčik až po drsné typu štetka alebo otrok. Mnohí si potrpia skôr na prívlastky, chcú pocítiť, že tomu druhému patria (som len tvoj/tvoja, patríš len mne), alebo chcú vedieť, že sa o nich dobre postarajú (budem ťa láskať, urobím ti dobre, bude sa ti to páčiť).

Všetky tieto veci by takisto mali prebiehať so súhlasom. Neznamená to, že nemôžeš v posteli improvizovať, len sleduj reakcie partnera alebo partnerky a over si, že s novinkami súhlasí.

Ak chceš viac článkov a rozhovorov o ľudskej sexualite, sleduj túto sekciu.
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by XConfessions (@xconfessions)

Ale čo ak ma vysmeje?

Inšpiráciu k tomu, čo vlastne povedať, nájdeš všade možne. Môžeš sa o tom učiť od iných, mnohí sexkouči vzdelávajú aj cez svoje sociálne siete, no zvyčajne sa ľudia inšpirujú pornografiou alebo erotickou literatúrou.

K dispozícii sú aj online zdroje. Napríklad platforma Kink Academy ponúka kompletnú sériu o dirty talkingu vrátane tipov pre hanblivých ľudí. Ide o vzdelávaciu platformu, takže si budeš musieť zakúpiť členstvo (mesiac stojí zhruba dvadsať eur a prístup máš k všetkým jej videám). Veľmi dobré príklady nájdeš aj na webe Oh Joy Sex Toy.

Ale môžeš sa na všetky externé rady aj vykašľať a skúsiť to nanečisto. Dobrým rozhovorom dokážeš zistiť, aké má tvoj partner alebo tvoja partnerka preferencie, čo by chcel či chcela počuť a čo ho či ju vzrušuje. O tom, ako sa rozprávať o sexe (bez trápností), si prečítaš aj v tomto článku

Nezabudni na to, že aj smiech k sexu patrí. Veď sex nie je vyleštený dokonalý akt bez vôní, tekutín, smiechu, trapošín či nebodaj zvukov. Preto ak sa aj zaseknete alebo je niečo zvláštne, oveľa skôr sa obaja uvoľníte a vrátite sa k aktivite, ak sa dokážete spolu zasmiať.

Odporúčané
Ako povedať frajerke či frajerovi, že to chceš v posteli okoreniť? 10 tipov na výborný sex a kvalitný rozhovor o ňom Ako povedať frajerke či frajerovi, že to chceš v posteli okoreniť? 10 tipov na výborný sex a kvalitný rozhovor o ňom 4. júla 2021, 14:30

Čo povedať, aby to nebolo trápne?

Pripravili sme tri nesmierne jednoduché tipy, ako začať s dirty talkingom. Overili sme ich v posteli nielen my, ale aj naši respondenti a nezažili sme nič nepríjemné.

Čo sa práve medzi vami deje? Prvá vec, ktorú môžeš pri sexe povedať, keď experimentujete s dirty talkingom, je opis toho, čo sa práve deje. Experti z Kink Academy radia, aby to bolo jednoduché, priame a opisné. Kde sa partnera alebo partnerky dotýkaš, čo robíš, čo robí ona tebe. Výborne zaberajú opisy tvojej reakcie: som z teba vlhká alebo som z teba tvrdý je veľmi jednoduchá (a asi aj dosť samozrejmá) vec, ktorá však môže riadne stimulovať.

Čo sa chystáš urobiť? Chceš partnera alebo partnerku chytiť pod krk, potiahnuť za vlasy, prevrátiť z boku na brucho? Možno sa odvážiš aj pomenovať, akú aktivitu chceš robiť: možno ju/ho chceš bozkávať alebo štekliť, alebo čosi iné. Viete si z toho urobiť hru a opisovať, čo budete robiť, krok za krokom (ako v scenári v divadle – vojde do miestnosti, dvihne klobúk, sadne si...). 

Čo prežívaš? Povedz partnerovi alebo partnerke, ak sa ti niečo páči. „Ty vieš presne, čo mám rád“ alebo „Milujem, keď robíš to a to“. Sú to skvelé spôsoby, akými oceniť druhého a povzbudiť ho. Zároveň vďaka tomu dokážeš sex smerovať tak, aby sa páčil aj tebe.

Odporúčané
12 pornohviezd nám prezradilo, čo najšialenejšie zažili na pľaci (ANKETA) 12 pornohviezd nám prezradilo, čo najšialenejšie zažili na pľaci (ANKETA) 27. marca 2024, 12:30

Začať experimentovať v posteli môže byť strašidelné. Ľudia sa zvyčajne boja odmietnutia, pociťujú hanbu aj preto, že o tom v spoločnosti skoro vôbec nepočuť. No sexualita je veľmi ľudská vec. Tak využi letné mesiace na objavovanie tej svojej. Bez hanby.

Domov
Zdieľať
Diskusia