Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2021, 14:35
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Makó: Robert Fico sa so mnou minulý rok stretol a žiadal informácie

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Ľudovít Makó novinárom povedal, že sa minulý rok už mimo služby viackrát stretol s Robertom Ficom. Líder opozície od neho údajne žiadal informácie, nechcel však špecifikovať aké.

Spolupracujúci obvinený Ľudovít Makó prvýkrát zareagoval na útoky šéfa Smeru-SD, ktorý ho dlhodobo označuje za „udavača“, ktorý si vymýšľa pred vyšetrovateľmi výmenou za beztrestnosť. Robert Fico tvrdí, že nie je možné, aby polícia obviňovala bývalých vysokopostavených policajtov a úradníkov na základe výpovede kajúcnikov, pretože sú nedôveryhodní. 

„Ak som nedôveryhodný svedok alebo nedôveryhodný človek, za otázku stojí, prečo sa so mnou ešte minulý rok v lete stretával a zadával mi rôzne úlohy (...) nebol v nadradenej pozícii, požadoval odo mňa informácie,“ povedal Makó s tým, že sa s ním šéf Smeru stretával, keď už on sám vo funkcii šéfa KÚFS nebol. „Ja som sa k svojim skutkom priznal, je mi ľúto, že sa to stalo. Bohužiaľ, neviem to vrátiť späť,“ povedal. 

Makó
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Aj keď bol súkromnou osobou, nechcel špecifikovať, čo presne od neho Robert Fico chcel. Potvrdil, že o týchto skutočnostiach už vypovedal pred políciou „na viacerých miestach“. 

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Makó sa odmietol vyjadriť k tomu, či žiadosti Roberta Fica o informácie mohli byť v rozpore so zákonom. Nechcel odpovedať ani na otázku, či od neho šéf Smeru žiadal informácie mimo ich pracovnoprávneho vzťahu. „Nemôžem sa k tomu vyjadriť,“ povedal. 

Ľudovít Makó potvrdil aj slová zo svojej svedeckej výpovede, keď povedal, že jeho nástup na post riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy koordinovali oligarcha Norbert Bödör a bývalý policajný prezident a nominant strany Smer-SD Tibor Gašpar. 

Odporúčané
Stočenú obálku posunul cez bundu a smerovala do hnedej tašky. Makó vypovedá, ako dal Kováčikovi úplatok 50-tisíc eur na káve Stočenú obálku posunul cez bundu a smerovala do hnedej tašky. Makó vypovedá, ako dal Kováčikovi úplatok 50-tisíc eur na káve 8. júla 2021, 12:22
Domov
Zdieľať
Diskusia