Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2021, 12:22
Čas čítania 1:25
Viktor Kniš

Stočenú obálku posunul cez bundu a smerovala do hnedej tašky. Makó vypovedá, ako dal Kováčikovi úplatok 50-tisíc eur na káve

NEWS DUŠAN KOVÁČIK
Uložiť Uložené

Najznámejší spolupracujúci obvinený dnes na súde s Dušanom Kováčikom ako svedok vypovedá o údajných úplatkoch za prepustenie mafiána.

Ľudovít Makó dnes ako spolupracujúci obvinený vypovedá na hlavnom pojednávaní s Dušanom Kováčikom, bývalým špeciálnym prokurátorom. Ten mal na Slovensku dlhé roky na starosti boj proti korupcii a najvyššej kriminalite, dnes je obžalovaný z účasti v organizovanej zločineckej skupine a ďalších trestných vecí.

Prokurátor si myslí, že Kováčik zo svojej pozície vybavil prepustenie bosa mafiánskej skupiny takáčovcov Ľubomíra Kudličku z väzby.

Makó mal byť prostredníkom, ktorý dostal objednávku na vybavenie prepustenia od zosnulého siskára Böhma a posunul ju Kováčikovi. Pôvodným zadávateľom vraj bol takáčovec Matej Zeman, ktorý na súde ako spolupracujúci obvinený vypovedal včera.

Ku skutku sa Makó priznal a tvrdí, že za kladné vybavenie bola odmena od mafiánov vo výške 100-tisíc eur. 50-tisíc bolo pre Kováčika, zvyšné peniaze pre neho a Böhma. 

Úplatok vraj bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Makó doniesol bývalému špeciálnemu prokurátorovi do bratislavského obchodného domu Polus. V kaviarni boli práve prítomní futbalisti aj poslanec SNS, ktorí vedia stretnutie potvrdiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia