Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2021, 16:51
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Slovensko prehralo so Švédskom na majstrovstvách Európy. Postup do osemfinále zatiaľ nie je istý

ŠPORT EURO 2020
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovensko v druhom zápase na európskom šampionáte na Švédov nestačilo.

Slovenský futbalový tím v druhom skupinovom zápase na Eure 2020 v piatok prehral proti Švédsku s konečným výsledkom 0 : 1. Na štadióne v Petrohrade sa po vydarenej penalte gólovo presadil Emil Forsberg.

Odporúčané
Partnerky slovenských futbalistov hodnotia ich výkon na majstrovstvách. Prezradili nám, čo pri fandení nesmie chýbať Partnerky slovenských futbalistov hodnotia ich výkon na majstrovstvách. Prezradili nám, čo pri fandení nesmie chýbať 18. júna 2021, 9:30

Prvý polčas bol pomerne vyrovnaný na oboch stranách, v závere prvej polovice však boli futbalisti Slovenska o čosi ofenzívnejší. Na konte mali viac akcií aj dlhšie držanie lopty, a to predovšetkým na švédskej polovici ihriska.

Do šancí sa dostávali Róbert Mak, Juraj Kucka aj Marek Hamšík, no chýbalo im gólové zakončenie. Prvých 45 minút zápasu sa napokon skončilo za bezgólového stavu.

Druhý polčas bol už omnoho aktívnejší. V 58. minúte prišla veľká slovenská šanca, keď Juraj Kucka hlavičkoval po výbornom centri Mareka Hamšíka. Švédsky brankár Robin Olsen však dokázal loptu odraziť. Následne však rozhodcovia aj tak odpískali ofsajd Kucku. 

O minútu neskôr sa výborným zákrokom vyznamenal slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorý perfektne zachytil ľavou rukou silnú strelu od Ludwiga Augustinssona. Šancí od tohto momentu bolo čoraz viac. Ofenzívnejší však boli Švédi.

Napokon sa im v 77. minúte podarilo premeniť penaltu po tom, čo Dúbravka pri švédskej akcii fauloval Robina Quaisona. Autorom gólu bol Emil Forsberg.

Mužstvo trénera Štefana Tarkoviča sa najbližšie stretne so Španielskom, posledným národným mužstvom skupiny E, v stredu 23. júna.

EURO 2020 Slovensko Švédsko
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Úvodné zostavy:Slovensko: Dúbravka/Pekarík, Škriniar, Šatka, Hubočan/Hrošovský, Kucka/Koscelník, Hamšík (c), Mak/Duda

Švédsko: Olsen/Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson/S. Larsson (c), Olsson, Ekdal, Forsberg/Berg, Isak
Domov
Zdieľať
Diskusia