Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2021, 14:03
Čas čítania 1:11
Tímea Krauszová

Vláda USA sa vo vakcinačnej kampani spojila s Tinderom a ďalšími apkami na randenie. Ak sa dáš zaočkovať, budeš mať viac výhod

ZAUJÍMAVOSTI OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Superlajk výmenou za vakcínu? To je láska na prvý pohľad.

Biely dom sa v snahe povzbudiť Američanov k očkovaniu rozhodol pre krok, ktorý uvítajú najmä tí slobodní. Spojil sily so zoznamovacími aplikáciami ako Tinder, Hinge, Bumble či Badoo a spoločne vytvorili veľkú vakcinačnú kampaň. Niektoré weby a apky ti dajú boost zadarmo (teda tvoj profil sa zobrazí vyššie v ponuke), iné ti venujú kredity navyše, superlajky zadarmo alebo ďalšie výhody.

Na Tinderi všetci hovoria o vakcínach

Slovo vakcína sa na Tinderi v poslednom roku spomína až o 800 % častejšie než pred pandémiou; rekordné to bolo v mesiaci apríl. Vtedy sa spustilo očkovanie v USA, takže množstvo ľudí si informáciu, že už majú vakcínu za sebou, napísalo do svojho profilu na Tinderi.

Teraz si budú môcť pridať aj nálepky s textom „som zaočkovaný“ alebo „čoskoro dostanem vakcínu“, či „vakcíny zachraňujú životy“. Okrem toho na Tinderi pribudli vzdelávacie časti s informáciami o vakcínach, pričom zdrojmi sú relevantné odborné organizácie, ako napríklad Svetová zdravotnícka organizácia.

Tinder
Zdroj: Tinder

„Sme nadšení zo spolupráce s Bielym domom, aby sme 70 % Američanov pomohli získať vakcínu do 4. júla. Nič nie je lepšie než ohňostroje, ktoré označia novú iskru a nový začiatok pre tých, ktorí sa chcú toto leto stretávať osobne,“ povedal šéf Tinderu Jim Lanzone.

Domov
Zdieľať
Diskusia