Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2021, 16:06
Čas čítania 1:04
Daniel Mikolášik

VIDEO: Konflikt v TA3 medzi novou moderátorkou a Kolíkovou. Narážky na jej muža a na Dolinského pod vplyvom alkoholu

NEWS
Uložiť Uložené

Ministerka sa obula do náhrady za Dolinského, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu.

V štúdiu TA3 to v nedeľu poriadne vrelo. Hosťami diskusnej relácie V politike boli ministerka spravodlivosti Mária Kolíkova (Za Ľudí) a Denisa Saková (Hlas-SD). Hlavnou témou bolo Kolíkovej odvolávanie z postu ministerky pre vážne obvinenia zo štátnych zákaziek pre firmu Kolíkovej brata či spreneverenie peňazí jej firmy, kde konateľkou bola jej nevlastná sestra.

Reláciu tentoraz moderovala po prvýkrát bývalá politička Zuzana Martináková. Dovtedy ju pravidelne viedol moderátor Norbert Dolinský, ktorého však musela televízia TA3 nahradiť po škandále so šoférovaním auta pod vplyvom alkoholu.

Odporúčané
Súd rozhodol o Dolinskom z TA3. Ak nezaplatí peňažný trest, čaká ho väzenie Súd rozhodol o Dolinskom z TA3. Ak nezaplatí peňažný trest, čaká ho väzenie 7. mája 2021, 14:41

Do Martinákovej sa však hneď v jej prvý deň poriadne obula ministerka spravodlivosti po tom, čo ju konfrontovala otázkami vo veci obvinení súvisiacich s konfliktom záujmov. Kolíková moderátorku obvinila zo zaujatosti. Podľa jej slov bola moderátorka príliš prísna, pričom práve ona je v rámci diskusie v konflikte záujmov pre svojho manžela.

„Chápem, že vám vypadol moderátor, tomu rozumiem, ale máte tu, myslím, množstvo moderátorov, a to sa mi teda javí, že je konflikt záujmov, aby ste moderovali práve takúto debatu práve dnes so mnou a hovorili o konflikte záujmov, keď váš muž robí poradcu pre Hlas,“ vyčítala Martinákovej.

Moderátorka jej na to odpovedala, že každá diskusia má isté pravidlá a že nie je prísna, len nestranná a podmienky majú vraj všetci politici v ich reláciách úplne rovnaké. Podľa jej slov kládla ministerke úplne štandardné otázky. Do debaty sa napokon zapojila aj Denisa Saková.

„My sme do tejto relácie prišli všetci diskutovať, a preto vás prosím, ja neviem, prečo ste sem prišli bojovať. Skutočne nechápem, prečo dnes musíme rozoberať a atakovať tu jednak pani moderátorku a jednak aj mňa,“ reagovala podpredsedníčka strany Hlas-SD.

Výmenu názorov ministerky spravodlivosti a moderátorky nájdeš v čase 15:10 vo videu

Domov
Zdieľať
Diskusia