Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2021, 7:26
Čas čítania 0:34
Daniel Mikolášik

Bill Gates sa po 27 rokoch rozvádza s manželkou Melindou. Už vraj nedokážu spoločne rásť

Bill Gates sa po 27 rokoch rozvádza s manželkou Melindou. Už vraj nedokážu spoločne rásť
Zdroj: Wikimedia/World Economic Forum/volně k užití
NEWS
Uložiť Uložené

Dvojica sa spoznala koncom 80. rokov, keď Melindu prijali do Microsoftu.

Jeden z najbohatších manželských párov sveta oznamuje odlúčenie. Manželia Bill a Melinda Gatesovci sa po 27 rokoch manželstva rozhodli rozviesť, píše BBC.

„Už viac neveríme, že spoločne dokážeme rásť. Po veľkom premýšľaní a množstve práce na našom vzťahu sme sa rozhodli ukončiť naše manželstvo,“ napísal miliardársky pár na Twitteri. Dvojica sa spoznala koncom 80. rokov, keď Melindu prijali do Microsoftu. 

Majú tri deti a spoločne riadia nadáciu Bill & Melinda Gates Foundation. Tá je známa aj vďaka svojim podporným aktivitám na pomoc v boji proti koronavírusu. Navyše patrí medzi najväčších súkromných sponzorov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a na boj proti infekčným chorobám či na podporu očkovania detí minula miliardy eur. 

Bill Gates je podľa Forbesu štvrtým najbohatším človekom na svete. Jeho majetok má hodnotu 124 miliárd dolárov, čo je v prepočte približne 103 miliárd eur. Je však otázne, ako sa na jeho majetku podpíše samotný rozvod.

Bill a Melinda Gates
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia