Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2021, 10:42
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Gyimesi je ako diverzant platený za rozoštvávanie Slovákov a Maďarov, vyhlásil Klus. Toho by vraj v Maďarsku vysmiali

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Konflikt medzi poslancom a štátnym tajomníkom prerástol do osočovania v televízii a na sociálnych sieťach.

Konflikt medzi poslancom OĽaNO Györgyom Gyimesim a štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí Martinom Klusom prerástol do osobného osočovania na sociálnych sieťach. Gyimesi minulý týždeň sprevádzal ministra financií Igora Matoviča na návšteve Maďarska, kde sa stretli s premiérom Viktorom Orbánom, aby prerokovali laboratórne testovanie vakcíny Sputnik V, informujú Aktuality.sk.

Na návštevu však Matovič odmietol vziať ktoréhokoľvek zástupcu slovenskej diplomacie, a tak sa na rokovanie nedostal ani veľvyslanec v Budapešti, na čo Martin Klus reagoval v relácii V politike na TA3 slovami, že správanie Gyimesiho je hanebné. 

György Gyimesi.
György Gyimesi. Zdroj: György Gyimesi

„Ak by bol platený niekým iným za naozaj diverznú činnosť voči svojej krajine, tak by to nerobil inak,“ vyhlásil v televízii Klus. Gyimesi podľa neho vyvoláva národnostné napätie a cielene rozoštváva Slovákov a Maďarov.

„Dôrazne sa ohradzujem voči osočujúcim slovám štátneho tajomníka Martina Klusa, ktoré odzneli v relácii televízie TA3 V politike, ktorými hodnotí moje politické aktivity ako ‚hanebné‘, rovné praktikám ‚plateného diverzanta‘,“ skonštatoval poslanec OĽaNO. Znovu Klusa označil za hungarofóba, čo bola jeho pôvodná reakcia pred pár mesiacmi, keď Klus naznačil, že maďarská komunita na Slovensku môže predstavovať bezpečnostné riziko.

Odporúčané
Princ Harry už pricestoval do Londýna na pohreb princa Philipa, ale Meghan zostala v Kalifornii. Hovorí sa o urovnaní sporov Princ Harry už pricestoval do Londýna na pohreb princa Philipa, ale Meghan zostala v Kalifornii. Hovorí sa o urovnaní sporov 12. apríla 2021, 7:48

„Po týchto vyjadreniach sa pán štátny tajomník nemôže čudovať, že by nedošiel ani po prah dverí ministerstva zahraničných vecí Maďarska,“ napísal Gyimesi. Keby vraj Matovič vzal k Orbánovi príslušníkov slovenskej diplomacie namiesto neho, rokovanie by sa podľa neho neskončilo úspešne.

Domov
Zdieľať
Diskusia