Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2021, 10:42
Čas čítania 1:22
Jakub Paulík

Zavádzajúcu reportáž o „úmrtí po očkovaní“ na RTVS budú riešiť poslanci. Redaktorky za ňu vedenie spravodajstva pochválilo

ZAUJÍMAVOSTI OČKOVANIE RTVS VAKCÍNA
Uložiť Uložené

RTVS sa k veci doposiaľ nevyjadrila.

RTVS v piatok odvysielala reportáž s názvom „Úmrtie po očkovaní aj na Slovensku“, ktorá zavádzajúco spája očkovanie vakcínou AstraZeneca so smrťou učiteľky z Vranova nad Topľou.

V reportáži diváci okrem iného počuli otca zosnulej, ktorý tvrdil, že jeho dcéra zomrela práve následkom očkovania vakcínou AstraZeneca. Spojenie medzi úmrtím a očkovaním touto vakcínou sa doposiaľ nepreukázalo. V reportáži tiež zavádzajúco uviedli staršie vyjadrenie zosnulej, ktorá krátko po očkovaní hovorila o vedľajších účinkoch.

Odporúčané
WHO odkazuje štátom, aby sa nebáli očkovať vakcínou AstraZeneca. Tromboembolické príhody sa týkajú len 0,0007 % prípadov WHO odkazuje štátom, aby sa nebáli očkovať vakcínou AstraZeneca. Tromboembolické príhody sa týkajú len 0,0007 % prípadov 12. marca 2021, 15:02

Reportážou sa preto budú zaoberať poslanci z Výboru NR SR pre kultúru a médiá a Rada RTVS. „Dôveryhodnosť médií je veľmi krehká a v prípade uvedenia nesprávnych či zavádzajúcich informácií musia byť schopné čím skôr chybu opraviť. Či už ospravedlnením, alebo zverejnením korektnej informácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia