Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2021, 15:24
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš

Tesne pred samovraždou vypovedal Böhm aj o Kuciakovej vražde. Mal sa po nej stretnúť s Tóthom a riešiť ďalší postup

NEWS
Uložiť Uložené

Bývalý príslušník SIS a vysokopostavený člen takáčovcov, ktorý sa zastrelil vo vlastnom dome, mal vypovedať aj o vražde Jána Kuciaka.

Tesne pred samovraždou vypovedal František Böhm na NAKA. Topky získali výpoveď bývalého SISkára a člena takáčovcov z 27. januára 2021, podľa ktorej mal hovoriť aj o svojom stretnutí s bývalým šéfom kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Petrom Tóthom.

Bolo to tesne po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej v roku 2018 a ústrednou témou bolo podľa výpovede práve sledovanie novinárov vrátane zavraždeného investigatívca portálu Aktuality.sk.

Tóth údajne Böhmovi vyrozprával celý príbeh o sledovaní a chcel sa poradiť. „Ukázal mi komunikáciu so Zsuzsovou, že čo si o tom myslím a povedal mi, ako bolo zriadené komando, ktoré sledovalo novinárov a opozičných politikov v prospech Mariana Kočnera a Norberta Bödöra. Uviedol mi všetko. Ako boli zabezpečené lustrácie, po koľko sa zložili financmajstri, kde skončili výstupy a že aj on sledoval Kuciaka a Kušnírovú,“ vypovedal Böhm podľa Topiek.

Domov
Zdieľať
Diskusia