Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. februára 2021, 9:25
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Minister dopravy Doležal: Viem si predstaviť „empty heaven“ nad Slovenskom

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Vláda dnes rokuje aj o sprísnení režimu na hraniciach. Minister zdravotníctva totiž oznámil, že sa situácia zhoršuje a je perspektíva, že krivka bude ešte stúpať.

Ak by na Slovensku opäť sprísnili režim na hraniciach, minister dopravy Andrej Doležal si vie predstaviť zavedenie tzv. „empty heaven“ režimu, v preklade režimu prázdneho neba. 

„Na Slovensko k nám priletelo viac ako 5000 ľudí z Anglicka,“ povedal podľa Denníka N. Dodáva, že o všetkých cestujúcich prichádzajúcich na Slovensko majú dostatočné dáta. A to vrátane ľudí, ktorí sa vracajú z krajín s rozšírenými mutáciami koronavírusu. 

Podobne ako Richard Sulík alebo Veronika Remišová, aj Andrej Doležal vidí ako jedno z riešení zavedenie štátnej karantény. Tá by mala byť podľa lídrov SaS a Za ľudí alternatívou k dobrovoľnej domácej karanténe. Slovensko však momentálne nemá pripravenú aplikáciu, ktorá by dokázala efektívne vyriešiť domácu karanténu, čo je podľa Richarda Sulíka veľký problém. 

Odporúčané
Sulík a Remišová: Štátna karanténa prichádza do úvahy Sulík a Remišová: Štátna karanténa prichádza do úvahy 10. februára 2021, 8:10

Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí po utorkovom zhodnotení epidemiologickej situácie avizoval, že na stredajšom rokovaní vlády bude témou i kontrola a sprísnenie opatrení na hraniciach ako súčasť protipandemických opatrení.

Krajčí priznal, že sa situácia na Slovensku mierne zhoršila. Naďalej vážna ostáva v nemocniciach. Denne zomrie pre nový koronavírus okolo 100 ľudí. Reprodukčné číslo je mierne nad hodnotou 1.

Domov
Zdieľať
Diskusia