Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. februára 2021, 8:10
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Sulík a Remišová: Štátna karanténa prichádza do úvahy

NEWS RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Podľa Richarda Sulíka mala byť už dávno v prevádzke aplikácia na domácu karanténu. Myslí si, že ľudia, ktorí by nešli do domácej karantény, by mali ísť do štátnej karantény.

Richard Sulík pred rokovaním vlády vyhlásil, že už dávno sme mali mať na Slovensku aplikáciu, ktorá by kontrolovala, či obyvatelia krajiny dodržiavajú karanténu po návrate zo zahraničia.

Dodal, že pre tých, ktorí nepôjdu do domácej karantétny alebo ju nebudú dodržiavať, by mala byť pripravená štátna karanténa. 

Aj šéfka Za ľudí Veronika Remišová si myslí, že štátna karanténa prichádza do úvahy ako alternatíva k domácej karanténe. „Prísnejší režim na hraniciach je určite na mieste,“ vyhlásila s tým, že strana navrhovala sprísnenie režimu už na rokovaní konzília odborníkov. 

Odporúčané
MAPA: V týchto 13 okresoch nemusíš mať od pondelka 7-dňový test s negatívnym výsledkom na cestu do práce MAPA: V týchto 13 okresoch nemusíš mať od pondelka 7-dňový test s negatívnym výsledkom na cestu do práce 9. februára 2021, 19:24

Štátny tajomník na ministerstve zahraničných vecí Martin Klus si myslí, že vzhľadom na skutočnosť, že Rakúsko aj Česko už režim na hraniciach sprísnili, na Slovensku nie je potrebné zaoberať sa zatváraním do zásadnej miery. 

Vláda sa dnes bude zaoberať aj sprísňovaním režimu na hraniciach, oznámil to včera na tlačovej konferencii Marek Krajčí.

Domov
Zdieľať
Diskusia