Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
16. januára 2021, 10:44
Čas čítania 1:21
Adam Novosad

Počet nových prípadov pomaly klesá. Na plošnom testovaní sa ľudia zbytočne nakazia, lockdown treba predĺžiť, hovoria analytici

NEWS LOCKDOWN SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Analytici zo stránky Dáta bez pátosu vyzývajú vládu, aby počúvala dáta a namiesto plošného testovania pokračovala v lockdowne.

V boji s koronavírusom máme konečne dobré správy. Takto informovali o vývoji situácie analytici zo stránky Dáta bez pátosu, ktorí zareagovali na včerajšiu tlačovku, kde si podľa nich zástupcovia vlády na čele s Igorom Matovičom selektívne vyberali čísla, štatistiky a grafy, ktoré im práve vyhovovali.

Analytici hovoria, že lockdown v žiadnom prípade na Slovensku nemáme od 21. decembra, pretože mnohí ľudia medzitým chodili do kostolov či lyžovať. Nezačal ani 1. januára, pretože sa ľudia museli vrátiť z hotelov či chát, ale podľa nich sme naozaj tvrdý lockdown zaviedli od 4. januára, kedy sa začali námatkovo kontrolovať hranice okresov a podarilo sa skresať mobilitu. 

 

KONEČNE DOBRÉ SPRÁVY - ČÍTAJTE S NAMI, kašlite na tlačovky ❗️Dnes zaznelo niekoľko veľmi prekvapivých správ a nemôžeme...

Posted by Dáta bez pátosu on Friday, January 15, 2021

Momentálne sa podľa nich situácia vyvíja optimisticky, ale nesmieme poľaviť a rovnako tvrdý lockdown musí vydržať minimálne do polovice februára. Okrem toho kleslo percento pozitívnych prípadov z PCR testov, ktorých však robia laboratóriá o trochu menej.

Domov
Zdieľať
Diskusia