Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2020, 14:16
Čas čítania 1:28
Lukáš Čelka

Tesne pred Vianocami sa na oblohe zjaví „betlehemská hviezda“

NEWS
Uložiť Uložené

Jav, ktorý budeme môcť sledovať na oblohe pred Vianocami považujú mnohí odborníci za vysvetlenie toho, čo mali vidieť traja králi po narodení Ježiša.

Tesne pred Vianocami budeš môcť  na oblohe pozorovať jav, ktorý je jedným z možných vysvetlení betlehemskej hviezdy. Tá, sa mala zjaviť nad jasličkami trom kráľom tesne po narodení Ježiša Krista. Ide o konjunkciu Jupitera a Saturna.  

Odporúčané
Vedcom sa podarilo teleportovať kvantovú časticu. Môže to byť revolúcia v telekomunikáciách Vedcom sa podarilo teleportovať kvantovú časticu. Môže to byť revolúcia v telekomunikáciách 18. decembra 2020, 21:33

„Podľa súčasných zistení napríklad v roku 7 pred naším letopočtom nastala konjunkcia Saturna s Jupiterom hneď trikrát, čo sa nestáva často, teda sa tento jav ponúka ako pravdepodobné vysvetlenie betlehemskej hviezdy,“ povedal  prodekan Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK, Juraj Tóth,.

Domov
Zdieľať
Diskusia