Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2020, 14:25
Čas čítania 0:58
Tímea Krauszová

V bratislavskej Rači už tak ľahko nekúpiš lacný alkohol, na žiadosť starostu ho viacerí obchodníci stiahli z predaja

NEWS ALKOHOL BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Terno a Kraj ich už stiahli z obehu, starosta ešte čaká na odpoveď z Lidlu.

Lacný alkohol sa postupne stane v bratislavskej Rači zrejme minulosťou. Predajňa Kraj reagovala na žiadosť starostu Michala Drotována a poldecáky či kartónové vína prestanú predávať. Drotován tým chcel vyriešiť problém nelegálneho pitia na lavičkách a odpad, ktorý po ľuďoch ostáva. Informoval o tom na svojom Facebooku.

„Komunita alkoholikov“ z rozhodnutia vraj nebude nadšená

V Rači proti alkoholizmu a s ním spojenou nelegálnou aktivitou chcú bojovať na každom fronte. Práve zaznamenali nový úspech, keď im zo spoločnosti Terno (pod ktorú spadajú aj potraviny Kraj) odpísali, že lacný alkohol z pultov predajne stiahnu.

„V tejto súvislosti si dovoľujeme uviesť, že si ako spoločnosť uvedomujeme našu spoločenskú zodpovednosť a nebojíme sa jej postaviť čelom, preto na základe Vašej výzvy prestávame k 30.11.2020 s ďalším objednávaním vín v PET obaloch a fľaštičiek s tvrdým alkoholom s objedmom 0,5 dl,“ znie v odpovedi siete potravín.

Po vypredaní zásob sa teda budú musieť ľudia udrieť po vrecku. Rača rieši problém aj s alkoholikmi na ulici. Sociálnemu oddeleniu sa podľa Drotována podarilo umiestniť do liečby človeka, ktorý nedávno spával na ulici. Obáva sa, že istá „komunita alkoholikov“ nebude z nedostupnosti lacných drinkov nadšená. Ide vraj o stálych zákazníkov niekdajšieho bufetu.

Odporúčané
Terapeutka, ktorá lieči závislých ľudí: Ak nedokážeš vydržať mesiac bez alkoholu či marihuany, máš vážny problém (Rozhovor) Terapeutka, ktorá lieči závislých ľudí: Ak nedokážeš vydržať mesiac bez alkoholu či marihuany, máš vážny problém (Rozhovor) 15. novembra 2020, 9:44

Napriek tomu však dúfa, že sa čoskoro pridajú aj ďalšie prevádzky. Úrad starostu oslovil aj Lidl, na ich odpoveď ešte čaká.

„Plne si uvedomujem, že riešenie tohto problému je dlhodobá vec a je potrebné veľké množstvo krokov. Nie je to ľahká a populárna téma a nedá sa riešiť ‚na kľúč‘,“ uzavrel na sociálnej sieti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia