Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2020, 17:59
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Od pondelka sa Slováci do Česka nedostanú, ak nepodstúpia test na koronavírus. V opačnom prípade musia absolvovať karanténu

NEWS ČESKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Česká vláda zverejnila nový cestovateľský semafor, na ktorom aj Slovensko zaradila medzi červené krajiny.

Česká republika reaguje na súčasnú epidemiologickú situáciu ráznymi krokmi. Vláda verejnosti predstavila novú cestovateľskú mapu, na ktorej väčšinu Európy označila červenou farbou, čo znamená, že z týchto krajín budú musieť obyvatelia Česka po návrate absolvovať test na koronavírus, rovno sa vrátiť s negatívnym testom, alebo putovať do domácej karantény, informuje ČT24.

 

‼Zahraniční cesty budou od pondělí zase o něco těžší. Na tzv. cestovatelském semaforu budou označeny minimálně...

Posted by ČT24 on Wednesday, November 4, 2020

Od pondelka 9. novembra pribudne medzi červené krajiny aj Slovensko. V praxi to bude znamenať, že ak nepatríš medzi pendlerov či žiakov a študentov, ktorí môžu aj naďalej cestovať v pravidelných intervaloch medzi oboma krajinami bez potreby testu a karantény, do Českej republiky budeš môcť vstúpiť len pod podmienkou, že podstúpiš test na koronavírus, alebo absolvuješ domácu karanténu. Zaregistrovať sa musíš aj u hygieny.

Cestovateľská mapa rozdeľuje krajiny na červené, oranžové a zelené. V prípade červených sa bude vyžadovať test alebo karanténa, u oranžových možno vstupovať bez testu, ale pre dlhodobých zahraničných pracovníkov bude test vyžadovaný. Cesta zo zelených krajín nebude nijak obmedzená, ale medzi tie zaradili Česi v tejto chvíli len Vatikán.

Domov
Zdieľať
Diskusia