Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2020, 12:29
Čas čítania 1:48
Viktor Kniš

Prečo sa slovenské političky ukazujú s odhaleným výstrihom?

NEWS IRENA BIHARIOVÁ
Uložiť Uložené

Aj slovenské političky sa zastali fínskej premiérky Sanna Marin, ktorá sa nechala v dámskom módnom časopise odfotiť v saku bez podprsenky.

Slovenské političky Irena Biháriová a Simona Petrík sa zastali fínskej premiéry, ktorú v súčasnosti najmä konzervatívna časť politického publika kritizuje za fotografiu v dámskom magazíne.

Nechala sa totiž odfotiť v saku bez podprsenky, zároveň jej krk zdobil šperk od domáceho šperkára, ktorého chcela spropagovať. Aj keď išlo o decentné fotenie, Fínom vadí, že si dovolila odhaliť dekolt a tým znehodnocovať funkciu premiérky.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Trendi & Lily (@trendimag),

Predsedníčka Progresívneho Slovenska sa k situácii vyjadrila a pridala aj podobnú fotografiu, keďže sa podľa svojich vlastných slov sama stáva terčom útokov pre svoj výzor. 

Irena Biháriová opisuje, že chápe, keď s ňou niekto nesúhlasí po hodnotovej či ideologickej stránke a je ochotná zniesť akúkoľvek kritiku či hraničnú argumentáciu, keď však prídu na rad urážky, komentáre maže. Podobný prípad nastal, keď pred pár dňami zverejnila fotku s bieloruskou opozičnou líderkou Svetlanou Cichanovskou.

Odporúčané
Ďuriš Nicholsonová: To mám urobiť teraz coming out? Áno. Mám skúsenosť s marihuanou (Rozhovor) Ďuriš Nicholsonová: To mám urobiť teraz coming out? Áno. Mám skúsenosť s marihuanou (Rozhovor) 3. októbra 2020, 19:07

„Ešte horšie to dopadá v prípadoch, keď sa vyjadrím ku Kotlebovi či extrémizmu. Okamžite sa zgrupia odborníci na krásu z módnych domov Karla Lagerfelda a Dioru a zahrnú ma vysokohodnotnými analýzami môjho „cigánskeho, mužatkovského či startrekového výzoru“.

Keby som sa hlásila do súťaže Miss Universe, nepoviem ani slovo. Ale ja som vstúpila do politickej súťaže, nie do súťaže krásy. Iróniou je, že najodvážnejší v súdoch sú zvyčajne tí, ktorým tej krásy pánboh tiež zrovna nenadelil,“ uvádza Biháriová s tým, že podobné komentáre reagujúce na výzor odpozorovala aj pod príspevkami kolegýň vrátane Moniky Beňovej alebo Lucie Ďuriš Nicholson.

Irena Biháriová si nemyslí, že by mal ktokoľvek právo urážať kvôli výzoru alebo vkusu napríklad aj obvinenú Moniku Jankovskú, predsa len, je stále veľa ďalších a objektívnejších dôvodov, prečo ju pranierovať. 

Ešte pred Biháriovou spustila iniciatívu Simona Petrík zo strany Spolu. Aj ona píše, že je podľa nej v poriadku, keď ju kritizujú na základe jej práce, aj o tom je totiž politika. Oveľa väčší problém však je, keď má verejnosť pocit, že ju má právo komentovať. 

„Ako politička som si už zvykla, že bývam často na sociálnych sieťach posudzovaná. OK, pokiaľ ide o moju prácu, je to legitímne. Veď preto som aj do politiky išla – aby sa moje myšlienky a návrhy dostali k čo najviac ľuďom a v ideálnom prípade im pomohli alebo zlepšili ich kvalitu života.,“ píše členka mimoparlamentnej strany. 

Ale pokiaľ majú verejnosť či médiá pocit, že môžu verejne komentovať, aké je nevhodné, aby som si dala na fb/IG fotku z dovolenky v plavkách alebo mi písať, ako sa mi ale že vôbec nehodia tie moje okuliare, vtedy sa moja tolerancia začína rýchlo blížiť k nule,“ dodáva Simona Petrík.

Ako príklady uvádza napríklad moment, keď si Lucia Ďuriš Nicholsonová dala pred pár týždňami dredy alebo keď v minulosti ľudia neprávom kritizovali vlasy prezidentky Zuzany Čaputovej. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia