Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2020, 21:31
Čas čítania 2:15
Marián Mauik Biel

Nový kráľ strednej triedy? Xiaomi predstavil Mi 10T 5G

Nový kráľ strednej triedy? Xiaomi predstavil Mi 10T 5G
TECH SAMSUNG XIAOMI
Uložiť Uložené

Z tohto pomeru výbavy a ceny nebudú Samsung, Huawei ani OnePlus nadšení.

Xiaomi bolo značkou, ktorú mnohí nazývali zabijakom vlajkových lodí, lebo ponúkalo veľa muziky za omnoho nižšie ceny, než konkurenti. Začiatkom tohto roka to skúsila čínska firma  zmeniť a jej Mi 10 Pro stál tisícku. Fanúšikom sa to samozrejme nepáčilo. Našťastie to s novými Mi 10T a Mi 10T Pro napravili.

Vo svete Android smartfónov je momentálne tým najvýkonnejším a najefektívnejším procesorom  Snapdragon 865 a 865+ od Qualcommu. Je to zároveň ľahký ukazovateľ toho, že mobil s týmto procesorom patrí medzi tie najluxusnejšie. Na trhu ich niekoľko je, všetky sa cenovo pohybujú od tisícky vyššie.

Odporúčané
Galaxy S20 FE má byť smartfón, aký si vypýtali fanúšikovia značky Galaxy S20 FE má byť smartfón, aký si vypýtali fanúšikovia značky 23. septembra 2020, 17:51

Výnimkou je OnePlus 8 za 650 eur a aj čerstvý Samsung Galaxy S20 FE 5G za 750 eur. Ten sa ale na Slovensku oficiálne nepredáva, len jeho o stovku lacnejšia verzia s menej výkonným a energeticky náročnejším Exynos 990. Prípadne ešte Xiaomi Poco F2 Pro za zhruba 450 eur, ale ten mal okrem procesora viac orezanú výbavu.

Nový kráľ strednej triedy Xiaomi predstavil Mi 10T 5G
Zdroj: Xiaomi

Preto je milým prekvapením, že dnes predstavený Xiaomi Mi 10T a Mi 10T Pro majú prémiovú výbavu, ale sú lacnejšie než spomenutí konkurenti. A výrazne lacnejší aj ako starší súrodenec Mi 10 Pro.

Domov
Zdieľať
Diskusia