Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2020, 15:03
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Matovič: Konzílium príliš tlačí na pílu, šport ani kultúra nezomrú. Premiér sa chystá do boja proti navrhovaným obmedzeniam

NEWS IGOR MATOVIČ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predseda vlády dnes bude podľa vlastných slov bojovať za šport a kultúru.

Športová a kultúrna obec sa na Slovensku v posledných dňoch vzbúrili. Konzílium epidemiológov vymyslelo nové opatrenia, ktoré v prebiehajúcej druhej vlne pandémie koronavírusu obmedzujú počet účastníkov na kultúrnych podujatiach ako divadlá či koncerty, ale aj na športových zápasoch.

V regiónoch označených červenou a oranžovou farbou ako rizikové sa na exteriérových podujatiach bude môcť zúčastniť maximálne 100 ľudí a v interiéri bude zase kapacita limitovaná na 50 účastníkov.  

 

KULTÚRA A ŠPORT PREŽIJÚ Všetkým, ktorým na kultúre a športe záleží, na známosť sa dáva, že nedovolím, aby ich Korona...

Posted by Igor Matovic on Monday, September 14, 2020

Aj v zelených okresoch, kde je šírenie nákazy minimálne a pod kontrolou, pritom Pandemická komisia vlády navrhuje limitovať počet účastníkov na 200 v exteriéri a 100 v interiéri.

Predseda vlády Igor Matovič sa chvíľu na margo návrhov nových nariadení nevyjadroval, avšak v novom statuse na svojom facebookovom profile prisľúbil, že šport ani kultúra na Slovensku nezomrú. Matovič vyhlásil, že nedovolí, aby tieto odvetvia koronavírus zložil k zemi.

Odporúčané
Slovenská influencerka pridala fotku, vo výbere kníh nechýbal Mein Kampf. Vlna kritiky ju donútila zmazať to a ospravedlniť sa Slovenská influencerka pridala fotku, vo výbere kníh nechýbal Mein Kampf. Vlna kritiky ju donútila zmazať to a ospravedlniť sa 14. septembra 2020, 11:15

„Vždy som hájil opatrenia, s ktorými prichádzalo konzílium. Tentokrát mám však pocit, že tláčíme až príliš na pílu a efekt, ktorý očakávame, môže byť paradoxne opačný,“ napísal premiér. V prvej vlne podľa vlastných slov obhajoval opatrenia logikou a výsledky vraj hovorili samé za seba, ale tentokrát sa mu návrhy zdajú až príliš drakonické.

V hlavnom meste dnes bude zasadať Ústredný krízový štáb, kde sa bude rozhodovať aj o nadchádzajúcich opatreniach. Ak si majú Slováci vziať k srdcu, čo predseda vlády napísal na Facebook, výsledkom rokovania bude oveľa jemnejšie obmedzenia kapacity jednotlivých kultúrnych a športových udalostí.

Domov
Zdieľať
Diskusia