Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2020, 7:18
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

V Česku počet nakazených koronavírusom rapídne stúpa, dnes zaznamenali ďalší rekord. Pribudlo 1382 pacientov

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Ide o druhý rekord v počte nových nakazených za jeden týždeň. Česi musia pristúpiť k zmene farieb na semaforoch jednotlivých regiónov.

Česko zaznamenalo druhý rekord v počte nových nakazených koronavírusom za jeden týždeň. Vo štvrtok pribudlo 1382 pacientov s pozitívnymi testami, čo je ešte o viac ako dvesto viac v porovnaní s prvou polovicou týždňa. Momentálne je v krajine s potvrdeným Covid-19 viac ako 11-tisíc ľudí.

Minimálne v Prahe už odborníci avizovali aj nekontrolovateľné komunitné šírenie, riaditeľka pražskej hygienickej stanice Zdeňka Jágrová pre Aktuálně.cz povedala, v utorok, že „skoro polovica zo všetkých nových nakazených žiadny možný zdroj nákazy neuviedla“

Na semafore v hlavnom meste svieti oranžová farba, čo značí „začínajúci komunitný prenos“.

Vo väčšine prípadov má nákaza mierny priebeh, prípadne pacienti nepociťujú žiadne príznaky. Zhoršuje sa situácia v nemocniciach, kde je podľa aktuálnych údajov z oficiálnej stránky ministerstva zdravotníctva hospitalizovaných 249 pacientov s potvrdeným ochorením Covid-19. 64 ľudí je podľa lekárov vo vážnom stave. 

V posledných 7 dňoch zaznamenalo Česko najvýraznejší prírastok na 100-tisíc obyvateľov v okrese Plzeň-juh. O trochu horšie je na tom Pelhřimovsko a na treťom mieste je hlavné mesto Praha. 

Odporúčané
Nechutný útok z publika aj bitka Petra Kuťku. Čo nám prezradili Lady Dee a Inked Dory? (Report z turnaja Clash of the Stars 7) Nechutný útok z publika aj bitka Petra Kuťku. Čo nám prezradili Lady Dee a Inked Dory? (Report z turnaja Clash of the Stars 7) 28. januára 2024, 16:30

Od včerajšieho dňa je povinné nosiť rúško vo všetkých interiéroch v krajine. Česká republika v porovnaní so Slovenskom výrazne uvoľnila počas leta hygienické opatrenia a až od 1. septembra zaviedla povinnosť nosenia rúška napríklad vo verejnej doprave alebo v obchodoch. 

Domov
Zdieľať
Diskusia