Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2020, 20:57
Čas čítania 1:14
Matej Krajčovič

Minister zdravotníctva Krajčí: situácia na Slovensku sa zhoršuje, čelíme druhej vlne koronavírusu

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Minister bude chceť, aby rodičia pred návratom detí do škôl podpisovali čestné vyhlásenie, že predchádzajúcich 14 dní neboli v zahraničí.

Na aktuálne čísla nových nakazených na Slovensku dnes reagovala aj Pandemická komisia vlády SR. Ako povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí z OĽANO, „situácia je aktuálne pod kontrolou, no zhoršuje sa.“  V okolitých krajinách je situácia je komplikovanejšia.

Krajčího ministerstvo aktuálne Slovákom neodporúča cestovanie do zahraničia. Odporúčanie pritom platí plošne, už nerozlišuje medzi zelenými a menej bezpečnými krajinami.

K uzatváraniu hraníc nateraz neprišlo, pandemická komisia však opäť navrhla zasadnutie konzília odborníkov, ktorí stav v okolitých krajinách prehodnotia. Komisia by mala zadefinovať aj menej bezpečné regióny iných krajín, o bezpečnosti cestovania do týchto lokalít by mal následne rozhodnúť sám premiér Igor Matovič.

Konzílium po ústupe prvej vlny rozpustili a jeho dennú činnosť ukončili. 

Domov
Zdieľať
Diskusia