Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. augusta 2020, 16:17
Čas čítania 1:23
Daniel Mikolášik

Tri sestry brutálne zavraždili svojho otca, pretože ich sexuálne zneužíval. Aj napriek tomu čelia obvineniu

NEWS MOSKVA RUSKO VRAŽDA
Uložiť Uložené

Zavraždili ho pomocou kladiva, noža a korenia.

Ešte v júli roku 2018 sa v Moskve odohrala krvavá dráma, pri ktorej zahynul 57-ročný muž. Zavraždiť ho mali jeho tri dcéry vo veku 17, 18 a 19 rokov. Tie sa však obhajovali tým, že boli dlhé roky obeťami psychického fyzického týrania, násilia či sexuálneho obťažovania.

Ako však informuje CNN, aj napriek tomu čelia sestry Maria, Angelina a Krestina Chačaturjanové obvineniu z vraždy. Telo mŕtveho muža v tom čase našli v jednom z bytoviek v hlavnom meste Ruska s desiatkami otvorených rán spôsobených nožom na hrudi a krku. Vražednou zbraňou bolo okrem noža aj kladivo.

Odporúčané
6-ročný prvák, ktorý zastrelil svoju spolužiačku, je najmladší školský strelec v histórii USA 6-ročný prvák, ktorý zastrelil svoju spolužiačku, je najmladší školský strelec v histórii USA 17. júla 2020, 9:22

Len pár hodín pred tým, ako bol otec Michail Chačaturjan zavraždený, sa vrátil zo psychiatrickej kliniky a pre neporiadok v byte mal svoje tri dcéry potrestať nastriekaním korenia do ich tvárí. Najstaršia Krestina, ktorá trpí astmou, mala vraj odpadnúť.

O pár hodín na to svojho otca v spánku zabili, pričom okrem kladiva a noža použili aj rovnaké korenie, ktorým ich predtým potrestal. Podľa informácií CNN zo spisu vyšetrovania si dievčatá po vražde mali spôsobiť zranenia na telách, aby to vyzeralo tak, že konali v sebaobrane.

Minulý rok boli sestry obvinené z plánovanej vraždy. Tento prípad vyvolal v Rusku veľké pobúrenie a rozruch najmä medzi aktivistami, ktorí nesúhlasili s ich odsúdením z dôvodu domáceho násilia, čo ich má ospravedlňovať. Vznikla dokonca petícia za zrušenie obžaloby, ktorú podpísalo viac než 200-tisíc ľudí

V piatok sa v tomto prípade opäť začal súdny proces a očakáva sa, že bude ešte nejaký čas pokračovať. Prokuratúra im zakázala chodiť na verejné zhromaždenia, demonštrácie a na ďalších 6 mesiacov im predĺžila zákaz prístupu na internet či zúčastňovať sa akýchkoľvek rozhovorov s médiami.

Odporúčané
16-ročná Sandra za 4 minúty utopila svoju mamu. Na súde sa pri fotkách obete spoločne so sestrou smiali 16-ročná Sandra za 4 minúty utopila svoju mamu. Na súde sa pri fotkách obete spoločne so sestrou smiali 4. júna 2020, 15:08

Pred súd sa postavia staršie sestry, Krestina a Angelina. Maria bola v čase zabitia maloletá a tiež ju súd uznal duševne nespôsobilou na spáchanie vraždy. Podľa jej advokáta má byť súdená samostatne. Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) dospel k záveru, že obe staršie sestry v čase vraždy si boli vedomé svojho konania.

Domov
Zdieľať
Diskusia