Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2020, 9:15
Čas čítania 0:55
Martin Mičuda

Uzatvára sa ďalšia kapitola. Bentley vyrobilo posledný Mulsanne aj slávnu 6,75-litrovú V8-čku

Uzatvára sa ďalšia kapitola. Bentley vyrobilo posledný Mulsanne aj slávnu 6,75-litrovú V8-čku
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1114-the-bentley-mulsanne-the-end-of-an-era" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bentleymedia.com</a>
TECH BENTLEY
Uložiť Uložené

Najluxusnejší model značky ostáva bez nástupcu.

Začiatkom roka nás Bentley informovalo, že v januári ukončí výrobu vlajkovej lode. Reč je o ultra-luxusnej limuzíne s názvom Mulsanne, ktorú britská automobilka držala na trhu 11 rokov. To je v automobilovom svete naozaj dlhý životný cyklus, žiaľ s informáciou o jeho konci sme sa zároveň dozvedeli aj to, že Mulsanne zostane bez nástupcu.

Inými slovami, priamy nástupca nie je v pláne. Štafetu vlajkovej lode tak prevezme o čosi menší Flying Spur. Aby toho nebolo málo, spolu s veľkou ultra-luxusnou limuzínou sa lúčime aj so slávnym 6,75-litrovým osemvalcom, ktorého história siaha až do roku 1959. Bodkou za touto kapitolou je finálna, 30-kusová edícia 6,75 Edition, ktorú ale Bentley napokon do posledného kusu vyrobilo až teraz. Paradoxne práve koronavírus totiž plánované ukončenie produkcie v januári posunul, čím predĺžil život limuzíny o takmer pol roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia