Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2020, 8:02
Čas čítania 1:06
Tina Hamarova

Tréneri z fitnescentier sú v Bratislave. Ak by zablokovali diaľnicu, Matovič by z toho chcel spraviť trestný čin

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO ŠTRAJK
Uložiť Uložené

Ak by sa rozhodli nakoniec vjazd do Bratislavy úplne zablokovať, premiér Igor Matovič chce predložiť návrh zákona, ktorý by z toho urobil trestný čin.

Tréneri a majitelia fitnescentier sa po dohode s policajtmi nakoniec rozhodli, že nebudú blokovať vjazd do Bratislavy úplne, ale len spomalia premávku. Reagujú tak na fakt, že im vláda v 4. fáze uvoľňovania opatrení nepovolila otvoriť.

„Po dohode s políciou sme sa rozhodli, že zablokujeme diaľnicu len na krátky čas a aj to len na veľmi nízku rýchlosť v úseku Triblavia. Následne na to sa náš výbor vyberie na vládu a budeme žiadať o prijatie,“ povedal pre Aktuality šéf Únie fitnes centier Pavel Kisel .

 Protestujúci zablokovali všetky tri jazdné pruhy na D1 a plynulou jazdou tak spomalia premávku od Zelenča v smere do hlavného mesta. Pri Triblavine avizujú, že premávku „maximálne spomalia“. Nezostanú však stáť na mieste.

Stellacentrum už hlási, že vodiči sa pri vjazde do Bratislavy zdržia aj vyše pol hodiny. Štandardné ranné zápchy komplikuje aj protestná akcia.

 

K protestnej blokáde sa na Facebooku už dvakrát vyjadril aj premiér Igor Matovič, trénerom sa vyhrážal, že dodatočnou novelou zákona by z ich blokády spravil terstný čin. Tiež vyhlásil, že ak blokáda bude, fitnescentrá žiadnym spôsobom neodškodní.

Protestujúcich trénerov na Facebooku nazýva „svalovcami“.

Odporúčané
Premiér Matovič sa vyhráža organizátorom „fitnes protestov“. Ak budete blokovať diaľnice, zabudnite na podporu štátu, tvrdí Premiér Matovič sa vyhráža organizátorom „fitnes protestov“. Ak budete blokovať diaľnice, zabudnite na podporu štátu, tvrdí 24. mája 2020, 23:40

Matovič prisľúbil, že v pondelok dopoludnia má opätovne zasadnúť konzílium, ktoré bude okrem iných tém riešiť aj možné otvorenie fitnescentier a ostatných vnútorných športovísk.

„Dôvodom, prečo sme plánovali túto blokádu, bolo, že nám klamali o otváraní a ohrozil to aj premiér svojím polnočným statusom,“ dodal pre Aktuality Kiseľ. „Keď to porovnám s masovými akciami ako sú svadby, reštaurácie, bohoslužby, tak sme ďaleko bezpečnejšie miesto.“

Podľa Kiseľa sa pre koronakrízu a nútené zatvorenie zadĺžilo až deväťdesiat percent prevádzok. „Mnoho z nich padá, ide do krachu, ovplyvňuje to rodiny, manželstvá, všetko ostatné,“ povedal ešte minulý týždeň pre TV Markíza.

V približne 2300 fitkách a posilňovniach na Slovensku pracuje takmer 20-tisíc ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia