Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2020, 19:36
Čas čítania 0:52
Daniel Mikolášik

Švédske mesto bojuje proti zhromažďovaniu ľudí výkalmi sliepok. Zápach v parku ich má odradiť vychádzať von

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V noci na piatok má byť v meste oslava Valpurginej noci, v rámci ktorého sa každoročne zhromažďuje až 30 000 návštevníkov.

Univerzitné mesto Lund nachádzajúce sa v južnom Švédsku sa rozhodlo bojovať proti zhromažďovaniu ľudí v čase pandémie koronavírusu po svojom. V parku v centre mesta chcú zanechať tonu slepačích výkalov, ktoré majú odradiť ľudí, aby sa stretávali na očakávaných oslavách.

Odporúčané
V Anglicku sa prechádza morový doktor zo 17. storočia. Hľadajú ho policajti, lebo cez pandémiu straší deti V Anglicku sa prechádza morový doktor zo 17. storočia. Hľadajú ho policajti, lebo cez pandémiu straší deti 30. apríla 2020, 13:17

Ako informuje stanica BBC, v noci na piatok má byť totiž v Lunde tradičný jarný sviatok s názvom Valpurgina noc, na ktorú každoročne zavíta aj 30-tisíc návštevníkov. Vedenie mesta tomu však chce vzhľadom na šírenie ochorenia COVID-19 zabrániť smradom z trusu sliepok.

Domov
Zdieľať
Diskusia