Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2020, 15:57
Čas čítania 0:29
Daniel Mikolášik

Chaotické zipsovanie skončilo. Polícia zverejnila nové pravidlo pri zaraďovaní sa do pruhu

NEWS
Uložiť Uložené

Povinné zipsovanie je v platnosti od 1. apríla 2020.

Takzvané „zipsovanie“ alebo striedavé radenie je po novom povinné podľa novely zákona, ktorá je účinná od 1. decembra 2019. Povinné zipsovanie je však v platnosti až od 1. apríla 2020.

Informuje o tom polícia Slovenskej republiky prostredníctvom Facebooku, kde pripája aj video ako príklad, ako sa má a ako sa naopak nemá zaraďovať. Pri súbežnej jazde musí vodič pred seba pustiť druhého vodiča, ak sa jazdné pruhy zbiehajú do jedného.

Odporúčané
KVÍZ: Mali by ti zobrať vodičák? 10 situácií na križovatke, ktoré musíš zvládnuť, ak šoféruješ KVÍZ: Mali by ti zobrať vodičák? 10 situácií na križovatke, ktoré musíš zvládnuť, ak šoféruješ 11. februára 2020, 10:38

Doteraz to platilo len pri súbežnej jazde pred prekážkou cestnej premávky. Mnohí vodiči si totiž mýlia jazdu v jazdných pruhoch so striedavým radením. 

„Vodič pri prechádzaní z jedného jazdného pruhu do druhého jazdného pruhu je povinný dať prednosť v jazde vodičovi jazdiacemu v jazdnom pruhu, do ktorého prechádza, pritom je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy,“ tvrdí polícia vo videu.

Domov
Zdieľať
Diskusia