Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2020, 19:42
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Golfové ihrisko pri Nitre funguje aj napriek zákazom, policajti si s golfistami nevedia rady

NEWS GOLF
Uložiť Uložené

Policajti tvrdia, že ľudí nemôžu z areálu vyhnať, pretože neplatí zákaz vychádzania, a tak neporušujú, žiadny zákon. Majiteľ v tom problém nevidí

Na Slovensku už týždeň platia veľmi prísne opatrenia a aj keď si drvivá väčšina Slovákov dala povedať a dodržiava ich, nájdu sa aj takí, ktorým je aktuálny núdzový stav ukradnutý. Portál MY Nitra informuje o tamojšom golfovom klube RED OAK, ktorý je v prevádzke aj napriek tomu, že oficiálna facebooková stránka hovorí o dočasnom zatvorení a na ceste je značka „areál uzavretý.“

Podľa MY Nitra golfisti zákaz vjazdu obchádzajú po obrubníku a areál  „praská aj po zatvorení vo švíkoch.“ Informácie sa rozšírili vďaka sociálnym sieťam, zo slov polície však vyplýva, že je v tejto situácii bezradná. „Policajná hliadka upozornila majiteľa rezortu na vzniknutú situáciu, vyzvali sme ho, aby zamedzil vstupu osôb do areálu a naďalej budeme situáciu sledovať. Pri každom porušení budeme kontaktovať majiteľa, ktorý je povinný zjednať nápravu,“ informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Situáciu údajne komunikovali s regionálnym úradom verejného zdravotníctva, majiteľa však nemôžu prinútiť skutočne zavrieť, pretože na Slovensku nie je vyhlásený zákaz vychádzania. 

Domov
Zdieľať
Diskusia