Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2020, 13:17
Čas čítania 1:58
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová vymenovala vládu Igora Matoviča

NEWS IGOR MATOVIČ ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

V neskorších poobedných hodinách si noví ministri prevezmú svoje rezorty a Slovensko má tak od dnešného dňa nové vedenie, ktoré preberá vládnutie v najťažších chvíľach.

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes oficiálne vymenovala vládu Igora Matoviča po tom, čo včera prijala demisiu Petra Pellegriniho a poďakovala mu za to, ako zvládol aktuálny stav v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Rovnako náročná úloha čaká teraz lídra OĽaNO, ktorý viackrát priznal, že preberá krajinu v zatiaľ najnepriaznivejšom stave. 

Slávnostný akt začal už krátko po 13:00, keď prišli všetci noví ministri do Prezidentského paláca. Najprv dostali podrobné inštrukcie, ako sa pri vymenovaní prezidentkou správať, keďže ide o oficiálnu ceremóniu, ktorú zároveň obmedzujú opatrenia v súvislosti s koronavírusom. Všetci majú nielen ochranné rúška, ale aj jednorázové rukavice.

Domov
Zdieľať
Diskusia