Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2020, 21:05
Čas čítania 0:31
Vl Mi

Maďarsko pre koronavírus odrezalo Slovensko, od 00:00 sa k južným susedom nedostaneš

NEWS MAĎARSKO
Uložiť Uložené

Prísne opatrenia zaviedlo aj Maďarsko.

Nielen Slovensko, ale aj Maďarsko zavádza tvrdé opatrenia, aby chránilo svojich občanov. Dnes od polnoci budú zatvorené maďarské hranice pre Slovákov a všetkých cudzincov.

Odporúčané
Záznam: Personál nemocnice v Trenčíne je v karanténe, ich pacienti boli nakazení. Na Slovensku má koronavírus už 72 ľudí Záznam: Personál nemocnice v Trenčíne je v karanténe, ich pacienti boli nakazení. Na Slovensku má koronavírus už 72 ľudí 16. marca 2020, 8:02

Informovala o tom polícia na Facebooku. „Dňa 16. 03. 2020 o 18.02 hod. bolo zo spoločného kontaktného pracoviska Čunovo - Rajka oznámené, že Maďarsko dňa 17. 03. 2020 o 00.00 hod. uzatvára štátne hranice so Slovenskou republikou. Do Maďarska budú pustení len ich štátni príslušníci,“ píšu muži zákona na sociálnej sieti.

Osobná doprava bude podľa slov polície púšťaná cez HP Čunovo – Rajka a HP Medveďov – Vamosszabadi a nákladná doprava cez HP Čunovo – Rajka a HP Milhost – Tornyosnemeti.

Ministerka vnútra Denisa Saková bude v utorok ráno telefonovať s maďarským ministerstvom vnútra pre uzatváranie hraníc. V TV Markíza to povedal policajný prezident Milan Lučanský. Slovenská strana chce vyjednať uvoľnenie hraničného prechodu Šahy pre nákladnú dopravu, aby sa neupchala Bratislava.

Domov
Zdieľať
Diskusia