Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. marca 2020, 12:22
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Rytmusa mama zachránila pred druhým rozvodom, Ego rapuje text zosnulého kamaráta. Vypočuj si spoluprácu Kontrafaktu a Nerieš

HUDBA KONTRAFAKT NERIEŠ
Uložiť Uložené

Nový album od Nerieš je po niekoľkomesačnej odmlke nových projektov veľmi príjemným osviežením. Ako dopadli spolupráce s DMS a Kontrafaktom?

Matej Straka a Gabryell skoro dva týždne pred odoslaním prvých predobjednávok umiestnili nový album OK na streamovacie služby. Vzhľadom na to, že si aj Slováci zvykajú počúvať hudbu cez Spotify a Apple Music, ide o logický krok, zároveň je pozítivom, že aj takto môžu podporiť svojich obľúbených interpretov finančne. 

Podľa očakávaní Nerieš zvolili úplne iný prístup ako zvyšok ich kolegov, miestami máme pocit, že počúvame súčasný Modern Talking, potom prekvapia punkrockovou skladbou so živou kapelou a všetko zavŕšia svojou melodickou klasikou, ktorú stále pretvárajú do aktuálnej podoby. 

Nezaostávajú ani lyricky, odhaľujú viac aj menej pozitívne momenty zo svojho života, spovedajú sa zo situácií, ktoré nezvládli a ukazujú, že sú vlastne obyčajní zmrdi z ulice, ktorí celý čas robili, čo ich baví. Obaja raperi sa pri tom skvelo dopĺňajú a len ťažko si vieme predstaviť, že by rapovali samostatne. 

Odporúčané
Separ sa cíti ako chodiaci bankomant, míňa za veci, ktoré vôbec nepotrebuje. S Nerieš kývu hlavami na pohrebe Separ sa cíti ako chodiaci bankomant, míňa za veci, ktoré vôbec nepotrebuje. S Nerieš kývu hlavami na pohrebe 2. marca 2020, 9:43

Potešila nás spolupráca Nerieš a Kontrafaktu. Skupiny sa rozhodli venovať listy svojim mamám, a tak vidíme spracovanie rovnakého nápadu zo štyroch rôznych perspektív, pričom ani jeden zatiaľ o svojich rodičoch takto do hĺbky nehovoril. Rytmus začína smutne, v konečnom dôsledku však všetko dopadlo dobre. Sám si uvedomuje všetko, čo musela jeho mama absolvovať. 

Prekvapil aj Ego, ktorý zarapoval text od svojho zosnulého kamaráta. Ten ho napisal krátko po smrti svojej mamy, ide tak o emotívny príbeh, ktorý člen Kontrafaktu vysvetľuje aj hovoreným slovom. Počúvaj celý projekt a do komentárov nám napíš, ako sa ti páči. V pondelkových Freshnews odvysielame aj reportáž z exkluzívnej listetning párty, kde pár slov povedali aj Maťo a Gabo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia